Pidpa en Water-Link Er is nog geen toenadering tussen Pidpa en Water-Link. Foto: Joren De Weerdt

Onderhandelingen over personeel afgelast door conflict Pidpa en Water-Link

Het stopzetten van de fusiegesprekken tussen de watermaatschappijen Water-Link en Pidpa liet zich woensdag al voelen. De geplande onderhandelingen over het personeelsstatuut woensdag werd afgeblazen.

Lees ook: Watermaatschappij Pidpa legt gesprekken stil over fusie met Water-Link: “Er is onvoldoende vertrouwen”

De nieuwe fusiemaatschappij Adelta leek in september een feit te zijn, maar sinds vorige week is dan niet meer zo zeker. Pidpa zette de gesprekken met Water-Link on hold omdat er onvoldoende vertrouwen was en onzekerheid over de toekomst van het eigen personeel.

Dat het niet alleen om woorden gaat, blijkt woensdag. Normaal zaten de directies van beide watermaatschappijen en de vakbonden samen voor de onderhandelingen over het statuut van het personeel bij de nieuwe maatschappij Adelta. Pidpa blaast dat gesprek af.

“Het heeft daadwerkelijk weinig zin om rond de tafel te zitten als blijkt dat tussen beide maatschappijen geen vertrouwen meer is”, zegt Ken Zegers (ACOD). “Normaal hadden we laatste puntjes in het nieuwe statuut behandeld en stonden we op het punt om het voor te leggen aan het personeel.”

Er is momenteel formeel weinig toenadering tussen beide watermaatschappijen. Blijkbaar zouden er informeel wel contacten zijn tussen leden van de verschillende bestuursraden. De kans dat Adelta dus op 1 januari daadwerkelijk van start zal gaan, is zo goed als uitgesloten.