Nieuws Antwerpen Orpea Park Lane zit in hoger marktsegment

Orpea Park Lane zit in hoger marktsegment

Orpea Park Lane zit in hoger marktsegment

parkOrpea Residentie Park Lane opende eind februari  zijn deuren in Antwerpen. Dit woonzorgcentrum op vijfsterrenniveau, met zicht op het Stadspark en een 400 m² terrastuin, werd opgetrokken uit de fundamenten van het vroegere Radisson-hotel aan de Van Eycklei. Voormalig Radisson manager Wim Van Respaille is nu trouwens directeur van de residentie die behoort tot de Franse groep Orpea-Clinea, een belangrijke Europese speler in gespecialiseerde centra voor seniorenzorg.

Opgericht in 1989 door Dr. Jean-Claude Marian telt deze groep 38 000 medewerkers, 68 691 bedden, verspreid over 697 vestigingen in 9 landen. In België is Orpea vertegenwoordigd in de sector van de woonzorgcentra en serviceflats met 61 vestigingen en 7 217 bedden.

Woonzorgcentrum Orpea Park Lane herbergt 145 kamers voor lang en kort verblijf én een gespecialiseerde unit met 17 bedden voor bewoners met cognitieve stoornissen. De restaurantkeuken staat onder leiding van **chef Yves Mattagne, bekend van onder meer http://www.seagrill.be , die rekening houdt met de individuele behoeften van de bewoners. Verder biedt Orpea Park Lane een binnenzwembad, een verzorgings- en wellness centrum, diverse activiteiten en dagelijkse animatie onder professionele begeleiding.

Van zodra het woonzorgcentrum op kruissnelheid zal draaien betekent dit tewerkstelling voor 80 medewerkers onder meer verpleegkundigen, ergotherapeuten en kinesitherapeuten.

Marc Verbruggen, afgevaardigd bestuurder Orpea Belgium, vertelt: “Kwaliteit is onze trend. We merkten bij ons cliënteel, dat zowel uit zorgbehoevende bejaarde echtparen als alleenstaanden bestaat, dat de vraag rees naar begeleid wonen en opvang in het hogere marktsegment. Met Park Lane komen we aan die vraag tegemoet.”

Orpea heeft in het Antwerpse nog drie centra: Koala en ’t Bisschoppenhofje in Deurne en Vordenstein in Schoten. In de komende maanden komen er nog twee sites bij: Mortsel en Edegem.

http://orpea.be/NL/residentie/parklane.html

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.