Frederik Goossens Foto: Mathias Hannes

Out of Office – Frederik Goossens (Poule & Poulette): “Sinds corona wonen we in Ardennen.”

De hele zomer lang geven ondernemers uit onze regio in ‘Out of Office’ een inkijk in hun dagelijks leven. Frederik Goossens is oprichter en ceo van Poule & Poulette, met hoofdzetel in Aartselaar, een restaurantconcept met enkel kwaliteitskippen op het menu. Na Antwerpen, Mechelen, Gent en twee in Brussel opende de keten onlangs in Leuven een zesde vestiging.

Op welke vakantiebestemming zou je met plezier een quarantaine van 14 dagen willen uitzitten?

Als het maar op het water is. Inne, die trouwens mee aan de kar trekt van Poule & Poulette, en ik zijn verwoede zeilers. Wind en water zijn één van de weinige dingen die mij rustig krijgen… We hebben al vele waters wereldwijd bevaren, maar telkens is ons besluit dat de Middellandse Zee zeker niet moet onderdoen voor meer exotische bestemmingen! Op je boot ben je overigens perfect covid-proof. We houden ervan om te overnachten in rustige, verlaten baaitjes: gedurende het jaar zien we al voldoende mensen dat we geen behoefte hebben aan drukke havens en stadjes.

En waar gaat (of ging) de vakantie deze zomer heen? 

We zeilden in juli rond Menorca & Mallorca. Samen met familie en een paar dagen met vrienden. Menorca stond al lang op de “wish-to-sail-list”. Van de 4 eilanden op de Balearen (Formentera - Ibiza - Mallorca - Menorca) is dit het minst toeristische, meest pure eiland. Er zijn geen rechtstreekse internationale vluchten op Menorca, enkel met tussenstop op het Spaanse vasteland. Dit maakt dat het veel minder populair is, waardoor het nog authentiek is. Prachtige baaien, ongerepte natuur, vriendelijke inlandse bevolking: kortom Paradise met de hoofdletter - P. Ook Mallorca was ditmaal opnieuw een topper. Veelzijdig, uitgerekt, mooi en vooral: top zeilcondities!

Waar zou je een toerist naartoe sturen die in jouw regio iets moois wilt ontdekken? 

Sinds corona wonen wij in Bièvre (Provincie Namen dichtbij Bouillon) middenin het groen en tussen de koeien. Tijdens onze werkweken verblijven we op een studio in centrum Antwerpen, maar af te toe ontsnappen we naar ons huis in Bièvre. De Ardennen worden nog steeds erg onderschat. Het landschap is prachtig en afwisselend, je hebt er nog veel ruimte, de mensen zijn er vriendelijk en bovendien komen er almaar meer toprestaurants en hotels bij, wat duidt op een heropleving van dit gebied! De toerist in eigen land stuur ik steevast naar onze Ardennen!! En na de overstromingsramp verdienen deze mensen eens te meer extra toeristische steun!

Welk gerecht en welke drank mogen ze op tafel zetten als jij het feestvarken bent?

Een heerlijk kipje met frietjes en appelmoes! Of is dat té voor de hand liggend ;-)? Ik eet zeer weinig rood vlees. Een heerlijke salade met een stukje vis of gevogelte sla ik nooit af!

Voor welke cursus zou je je nog ooit willen inschrijven als je wat meer tijd hebt? 

Mijn vrouw en ik behaalden net tijdens de corona lockdown ons kapiteinsdiploma voor commerciële vaart. Ooit in een tweede leven hebben we een droom om met gasten onze zeilervaring te delen! Een cursus om de yogawereld beter te leren kennen staat zeker nog op mijn bucketlist!

Met welke collega-ondernemer wilt u eens van gedachten wisselen en waarom? 

Jan Peeters van de Peeters-Govers groep. Vroeger kocht mijn moeder groenten aan de Groentenkar Peeters-Govers die met een belletje liet weten dat ze de straat in reed. Je zou zijn vader ooit de voorloper van de huidige Delivery platforms kunnen noemen. Ze zijn blijven evolueren en rollen onder andere Albert Heyn uit in België. Een familiebedrijf dat nu richting multinational gaat. Een staaltje van Belgisch nuchter ondernemerschap!

Voor een etentje in welk restaurant zou u een afspraak durven verzetten? 

Beroepshalve kom ik regelmatig in restaurants. Mijn lievelingsrestaurant in de Antwerpse regio is het familierestaurant Den Moor in Broechem. Sympathiek, no nonsens en het mooiste terras van heel Antwerpen. In de Ardennen is dit Table de Maxime, niet om de sterren, maar wel omdat we hen al volgen van in het begin en hen hebben zien opgroeien tot een heus toprestaurant.