Foto's: Saar Dietvorst

Out Of Office met Saar Dietvorst van manley: “Creatief bezig zijn en sporten zijn voor mij een vorm van mindfulness”

Saar Dietvorst richtte in 2014 haar PR Agency manley op, wat nu al uitgegroeid is tot een toonaangevend bedrijf aan het charmante Eilandje in Antwerpen. Ondanks haar grote passie voor PR, storytelling en de media, heeft Saar ook wel eens nood aan ontspanning. “Ik heb net rust gevonden in Oostenrijk. Ondanks dat het fysiek intens was, kon ik mijn hoofd wel leegmaken.”

Dag Saar! Ben je al op reis geweest dit jaar?

“Ik ben net terug van een huttentocht in Oostenrijk. Dat concept gaat als volgt: je wandelt van hut naar hut en slaapt daar ‘s nachts. Je kan dit zo lang rekken als je wilt en kan zelf ook een wandelformule kiezen. Ontbijt en avondeten zitten mee inbegrepen, zodat je daar al niet mee moet bezig zijn. We zijn wel begonnen en geëindigd in een wellnesshotel, want we houden ook wel van comfort (lacht). Ik heb dit gedaan met mijn zoon van 20, mijn zus en haar oudste dochter. Ik heb even rust gevonden in Oostenrijk. Ondanks dat het fysiek intens was, kon ik mijn hoofd wel leegmaken.”

Ben je iemand die gemakkelijk kan loskoppelen van het werk?

“Dat lukt wel beter. Ik merk wel dat het nu mijn reisdoel is om los te koppelen van het werk en de dagelijkse stress. Even een stapje terugzetten, waar zo’n tocht in de bergen ideaal voor is. Thuis vind ik het moeilijker om afstand te nemen van het werk, omdat je natuurlijk altijd naar je laptop kunt grijpen. Binnenkort komen mijn verbouwingen er ook aan, iets wat ook in mijn hoofd zit. De fysieke afstand helpt wel om daar even niet mee bezig te zijn.”

Lees ook: Out Of Office met Tim Jensen van Viggo's: "Als ik de lotto win, open ik mijn tweede koffiebar in Berlijn" 

Wie mag je bellen op vakantie?

“Mijn zoon, maar die was nu mee op reis. Mijn naaste collega's mogen me ook bellen, want ik weet dat ze dat tijdens mijn vakantie enkel doen als het écht nodig is. Ik ben ook niet de persoon die gaat bellen met vrienden en familie als ik op reis ben om te babbelen over koetjes en kalfjes. Op reis is op reis. Dat hoort ook weer bij dat ontkoppelen. Alleen als het dringend is, neem ik graag op.”

Voor welke cursus zou je je graag nog inschrijven?

“Ik wil beeldhouwen weer oppikken. Ik deed dat vroeger, maar ben gestopt om te focussen op het ondernemerschap. Af en toe moet je zo’n keuzes maken. Het is wel mijn doel om die cursus ooit volledig af te maken. Ik vind beeldhouwen zalig om te doen, het is iets waar je heel gefocust mee bezig bent. Het enige wat telt op dat moment, is je kunstwerk afmaken. Net zoals sport kan je met creatieve bezigheden ook je hoofd leegmaken. Voor mij is dat echt een vorm van mindfulness. In het nu zijn, en niet met het verleden, het werk of de toekomst bezig zijn.”

Welke sport doe je?

“Ik doe drie keer per week crossfit en ga één keer in de week lopen. Van sporten krijg ik energie, en ik merk echt dat dat belangrijk is voor mij, zowel mentaal als fysiek. Wanneer ik een paar keer oversla, merk ik dat meteen aan mijn stemming. Eigenlijk is sporten voor mij bijna levensnoodzakelijk.”

“Zonde dat ik het concert van Beyonce heb gemist, maar ik ben niet de beste ticketkoper”

Saar Dietvorst

Voor welke artiest sta je als eerste in de rij om tickets te kopen?

“Nick Cave. Ik heb hem al live gezien, maar zou meteen weer naar een concert kunnen gaan. Nick Cave is echt de meest veelzijdige artiest die ik ken. Zijn teksten zijn magnifiek en ik hou van die zware en donkere stem. Ik heb een brede muzieksmaak, en had Beyonce ook wel graag live willen zien. Zonde dat ik haar concert in België heb gemist, maar ik ben niet de beste ticketkoper. Ik hou zo’n ticketverkoop niet genoeg in de gaten. Dan moet je op een bepaald uur aan je laptop gaan zitten, echt niets voor mij.”

Hoe drink jij je koffie graag?

“Ik drink ’s ochtends één of twee tassen koffie met melk erbij. Zonder suiker, want dat probeer ik zoveel mogelijk te vermijden.”

Stel: je hebt nog één dag te leven. Wat is je laatste maaltijd?

“Mag ik een hele menu nemen? Dan zal ik beginnen met het dessert, een homemade tarte tatin. Voor het hoofdgerecht zal ik gaan voor gebraden kip met frietjes en appelmoes. Als voorgerecht een lekkere groentesoep. Omdat het mijn laatste dag zou zijn, toch wat suikers dus.”

Waar zou je onderneming zijn als het niet in België was?

“In Europa zou ik voor Portugal gaan. Ik vind dat echt een prachtig land, vooral de combinatie van het landschap, het licht en de zee. Buiten Europa zou ik wel een vestiging van Manley in Atlanta willen hebben. Ik ben vroeger op uitwisseling geweest naar Michigan, en heel wat mensen die ik daar leerde kennen, wonen daar. Ik beschouw Atlanta echt als een city of opportunity. Heel wat start-ups trekken niet meer naar Silicon Valley, ze wijken uit naar Atlanta. Wacht, ben ik nu misschien iets te beperkend aan het denken? Een kantoor hebben in Bali zou mij ook wel kunnen smaken natuurlijk (lacht).”