Out of Office – Nancy Cool (Conix Cool Interior): “In de tuin werken doe ik graag. En nadien alles uitdelen, want ik heb altijd teveel”

ANTWERPEN - Tijdens de vakantieperiode zijn ook ondernemers 'Out of Office'. Tijd dan om het eens niet over ondernemerschap te hebben maar over andere zaken die een mens bezighoudt. Vandaag: Nancy Cool, managing director en partner bij Conix Cool Interior in Antwerpen.

Voor wie neem je zeker de telefoon op, ook al is het 3 uur ’s nachts? 

Ik neem mijn smartphone niet mee naar de slaapkamer. Tenzij ik zou weten dat er iets serieus aan de gang is. Mijn petekinderen mogen me trouwens altijd storen. Ook als ik in een meeting zit, zal ik opnemen voor hen.

Waar zou je een toerist naartoe sturen die in jouw regio iets moois wilt ontdekken?

Naar de polders in Bazel waar ik woon. Het is er heerlijk om te wandelen en te fietsen.

Welk tv-programma mogen we als jouw ‘guilty pleasure’ beschouwen?

Kostuumfilms op Netflix à la Jane Austen en Downton Abbey.

Met welk cadeau kan men jou écht een plezier doen?

Alles wat uit een tuincenter komt. Dat kunnen planten zijn, maar net zo goed materiaal of zaden voor in mijn moestuin. Met een cadeaubon van AVEVE doe je nooit verkeerd als je me een geschenk geeft. In de tuin werken doe ik erg graag en nadien alles uitdelen, want ik heb altijd teveel. Ik deel heel veel groenten en fruit uit. En bloemen uiteraard. De bloemen op ons kantoor komen ook vaak uit mijn tuin.

Welke klus heb je al zo vaak uitgesteld dat je huisgenoten er nerveus van worden? 

Retouches doen. Ik kan goed met naald en draad overweg, maar ik laat het altijd zo ver komen dat het een hele stapel wordt. En daar kijk ik dan zo tegen op dat die terug in de kast belandt.

Aan welke huishoudelijke taak heb je een absolute bloedhekel?

Aan alles behalve aan strijken. Dat doe ik graag. Tijdens een onnozele, ontspannende film bijvoorbeeld. Dat kan ik perfect samen.

Welk gerecht en welke drank mogen ze op tafel zetten als jij het feestvarken bent?

Alles wat uit mijn tuin komt is lekker… Maar zeker ook witloof met hesp en kaas uit de oven met een goed glas volle rode wijn.

Wat is de belangrijkste tip die je kinderen zeker moeten onthouden?

Aan mijn petekinderen zeg ik altijd dat het niet belangrijk is wat anderen van je denken.

Waar in jouw buurt vind je een toonbeeld van gepassioneerd ondernemerschap?

Bij Peter Van Hoecke die in Sint-Niklaas een bedrijf runt in interieur- en kastenbeslag. Ooit leerde ik hem kennen via VOKA. Het is een gepassioneerd iemand en ook recht voor de raap. Hij zet het Waasland op de kaart.

Op welke vakantiebestemming zou je met plezier een quarantaine van 14 dagen willen uitzitten?

Eigenlijk thuis en in mijn eigen tuin. Dat is mijn eigen paradijs. Een beetje tekenen, in de tuin werken en lezen in boeken en tijdschriften. Meer moet dat niet zijn.