Nieuws Antwerpen Palmolieproducent Sipef stevent af op nieuwe recordresultaten

Palmolieproducent Sipef stevent af op nieuwe recordresultaten

François Van Hoydonck. Foto Nattida-Jayne Kanyachalao

Palmolieproducent Sipef stevent af op nieuwe recordresultaten

SCHOTEN – De Belgische plantageholding Sipef, vooral actief in palmolie, is voor het tweede jaar op rij op weg naar een recordwinst. Dat blijkt donderdag uit de halfjaarresultaten van het bedrijf.

In het tweede kwartaal van 2022 steeg de palmolieproductie met 5,4 procent, waarmee de dalende productie van de eerste drie maanden van het jaar grotendeels ongedaan werd gemaakt. De nettoverkoopprijzen lagen bovendien ruim boven het niveau van de eerste zes maanden van 2021.

De omzet van de onderneming steeg zo naar 249,8 miljoen dollar, wat 37 procent meer is dan in dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg met 47 procent tot 63,9 miljoen dollar.

Het bedrijf rekent op een sterke palmolieproductie in het derde kwartaal, om zo de vooropgestelde productiestijging van meer dan 4 procent voor 2022 te bereiken.

“Met 65 procent van de gebudgetteerde palmolieproductie verkocht en het vooruitzicht op aanhoudend gunstige marktprijzen voor palmolie, zouden de recurrente jaarresultaten van de groep het record van 100 miljoen dollar overschrijden”, meldt Sipef.

LEES OOK. Nervositeit door exportverbod op palmolie, maar niet bij Sipef

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.