Nieuws Antwerpen Parlementairen op stage bij bedrijven

Parlementairen op stage bij bedrijven

Parlementairen op stage bij bedrijven

parlementAcht Antwerpse parlementairen nemen dit jaar deel aan een stage in het bedrijfsleven. Het initiatief wordt elk jaar opgezet door Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen Waasland. De werkgeversfederatie wil de parlementairen op die manier in contact brengen met de reële wereld van het bedrijfsleven.

Nu de parlementen stilaan de deuren sluiten voor het zomerreces biedt Voka de Vlaamse volksvertegenwoordigers de kans om te proeven van het bedrijfsleven. Dit jaar nemen in Vlaanderen 90 parlementsleden, waaronder 8 uit de regio Antwerpen-Waasland, deel aan de traditionele stage.

Voka grijpt het zomerreces van de parlementen aan om ondernemers en politici dichter bij elkaar te brengen. Tijdens de Voka-zomerstages krijgen parlementsleden de kans om een exclusieve blik achter de schermen van het bedrijfsleven te werpen. ‘Veel politici zijn in het parlement bezig met dossiers die een directe impact hebben onze ondernemingen’ zegt Dirk Bulteel, directeur belangenbehartiging bij Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. ‘Het parlementaire werk is één iets, de impact daarvan bij de ondernemingen zelf is nog iets anders. Vandaar dat we de kans bieden om ook op de bedrijfsvloer te ervaren hoe het gesteld is met onze ondernemingen en wat de uitdagingen zijn op de vloer.’

De lijst van de deelnemende parlementairen en de bedrijven waar ze op stage gaan:

* De Backer Philippe – Open Vld – Procter & Gamble
* de Kort Dirk – CD&V – Antwerpen Luchthaven
* Klaps Johan – N-VA – Monsanto
* Schiltz Willem-Frederik – Open Vld – Mobistar
* Van den Bergh Jef – CD&V –
* Van de Velde Rob – N-VA – DP World
* Daniëls Koen – N-VA – Matexi
* De Meulemeester Ingeborg – N-VA – Universiteit Antwerpen

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.