Nieuws Antwerpen Pelican Rouge stoot verder door op markt koffie-automaten

Pelican Rouge stoot verder door op markt koffie-automaten

Pelican Rouge stoot verder door op markt koffie-automaten

koffiekoffiepelikaanHet koffiebedrijf Pelican Rouge neemt een deel van de activiteiten van de Nederlandse drankmachineleverancier Maas International over. Daarmee neemt het vroegere Autobar een flinke doorstart. De oud-Nederlandse merknaam Roode Pelikaan is ondertussen ook ingeruild voor Pelican Rouge. Het bedrijf koos voor een Engelse naam om op die manier de internationalisering van het bedrijf te versterken.

Roode Pelikaan is een van de Antwerpse historische iconen die herinneren aan de jaren dat Antwerpen als internationale koffiestad nog talloze koffiemerken in huis had. Het merk werd destijds gesticht in 1863 door Josef van Leckwijck. F Rombouts Koffie, Beyers Koffie, Cuperus en Mokafina zetten die historische traditie weliswaar nog verder maar het aanbod is toch verschraald. Roode Pelikaan is ondertussen als koffiebrander ook verhuisd naar het Nederlandse Dordrecht waar koffie gebrand wordt voor de hele groep.

Pelican Rouge is nu omgebouwd tot een bedrijf dat vooral leeft van de bediening voor koffie-automaten en koffiemachines. In meer dan 13 landen staan machines opgesteld die kwaliteitskoffie aanbieden op kantoren, bedrijven, openbare instellingen, bioscopen, restaurants enz. Met de overname van de markten van Maas International in België, Nederland, Groot-Brittannië en Ierland kan het bedrijf zijn expansie nog versnellen.

Ondertussen zijn ook de financiële perspectieven van het bedrijf verbeterd. Het investeringsfonds CVC schreef immers een groot gedeelte van zijn uitstaande schuldenlast in Pelican Rouge af en schoof het bedrijf vervolgens door naar een consortium van Britse en Amerikaanse investeringsfondsen. Het bedrijf wordt nu financieel aangestuurd door de Belg Kris Geysels. Alain Beyens is ceo.

Pelican Rouge, voluit: Pelican Rouge Coffee Solutions runt ook een vestiging in Aartselaar. De groep stelt 600 mensen tewerk, daarvan 200 in Aartselaar. Met 5000 klanten verspreid over het hele land worden op jaarbasis zo’n 125 miljoen kopjes koffie uitgeschonken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.