Nieuws Antwerpen Pfizer zoekt dringend technici

Pfizer zoekt dringend technici

Pfizer zoekt dringend technici

pfizerHet farmabedrijf Pfizer uit Puurs zoekt mensen met een technisch profiel om de nieuwe activiteiten en de stijgende volumes mee aan te pakken. Zeker shift supervisors en technisch operators. Pfizers grootste productie- en verpakkingssite van Europa kent een sterke groei, ondanks de knarsende conjunctuur.

Pfizer breidt de laatste jaren fors uit. De fabriek realiseerde een recordproductie van 325 miljoen stuks in 2013 en wil dit jaar nog zeker zo goed doen.

Een andere significante toename valt op te tekenen in het personeelsbestand. Vorig jaar steeg het aantal medewerkers bij Pfizer Puurs met 100 nieuwkomers.

Pfizer kiest ervoor om in België te blijven investeren omdat het verleden aangetoond heeft dat de vestiging in Puurs haar beloftes waarmaakt, zowel op het vlak van kwaliteit, efficiëntie als organisatie en innovatief denken.

Nog in 2013 namen de medewerkers van de verpakkingseenheid een volledig nieuw bijgebouw in gebruik en werkten ze het geautomatiseerd magazijn van de verpakkingseenheid verder af.

Ook in 2014 realiseert het farmabedrijf heel wat hoogtechnologische projecten, met onder meer de oplevering van de nieuwe productie-eenheid voor tweekamerspuiten en de installatie van onbemande transportvoertuigen in het volautomatisch magazijn.

In de productiegebouwen bruist het vandaag van de nieuwe activiteiten. Zo zijn er – naast de bovenvermelde productie-eenheid voor tweekamerspuiten – de capaciteitsuitbreiding voor de anticonceptiefranchise, een nieuwe Vaccine Cell en de pilootfabriek voor veelbelovende molecules.

Bovendien zal Pfizer tegen 2025 740 miljoen dosissen van haar pneumokokkenvaccin leveren aan de GAVI Alliance. Die publiek-private organisatie streeft ernaar vaccinatie toegankelijker te maken in ’s werelds armste landen. Pfizer’s productie- en verpakkignssite in Puurs speelt een sleutelrol in de verbintenis tussen Pfizer en GAVI.

Daarnaast stijgt ook de vraag naar de gevestigde producten vanuit de wereldmarkten. Pfizer Puurs levert een substantieel deel van zijn volume aan institutionele partners zoals UNICEF en WHO. Ook China is een belangrijke groeimarkt voor de productiesite. Ze breidt haar huidige capaciteit dan ook verder uit om alle markten tijdig te blijven voorzien van de gevraagde volumes.

Pfizer zoekt in dit opzicht bekwame technici voor al die nieuwe operaties en uitbreidingsprojecten. Jan Beumer, HR Director bij Pfizer Puurs: “Onze fabriek heeft vorig jaar haar 50ste verjaardag gevierd. In die halve eeuw zijn we met grote sprongen vooruit gegaan. We staan vandaag voor grote uitdagingen die bepalend zijn voor de toekomst van ons bedrijf. Daarom zoeken we technisch talent, maar ook leidinggevenden en ingenieurs.”

Pfizer gelooft sterk in ‘on the job’-training en plaatst de ontwikkeling van zijn medewerkers centraal. Jan Beumer: “Werken bij Pfizer is een unieke ervaring. We hebben ons gespecialiseerd in aseptische inspuitbare geneesmiddelen. Nieuwe collega’s mogen een doorgedreven training verwachten bij de start van hun carrière bij Pfizer. Om kwaliteitsvolle geneesmiddelen te produceren, is het van groot belang een goede opleiding te voorzien. De trainingsprogramma’s nemen meerdere weken in beslag. Ook na die eerste weken is er permanent aandacht voor de training van medewerkers. Onze medewerkers zijn immers de motor van onze groei.”

Bij jij een technisch talent? Wil je meewerken aan de geneesmiddelen van morgen? Surf naar wwww.pfizer.be/jobs of mail je cv naar jobs@pfizer.com

Pfizer zoekt ook leidinggevenden en ingenieurs om mee te bouwen aan de toekomst van de productie- en verpakkingssite in Puurs. Surf naar www.pfizercareers.com en solliciteer voor een job.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.