Nieuws PIA Group en AccountingTeam slaan handen in elkaar

PIA Group en AccountingTeam slaan handen in elkaar

Foto: PIA Group

PIA Group en AccountingTeam slaan handen in elkaar

GENT – KONTICH – HEIST-OP-DEN-BERG – PIA Group heeft  AccountingTeam, een boekhoudkantoor met 40 medewerkers en vestigingen in Kontich en Heist-op-den-Berg, overgenomen. De nieuwe partner wordt een van PIA Group’s speerpunten in de regio.

AccountingTeam is een accountancyadviseur met een sterke reputatie in de wijde omgeving van Antwerpen. Ook in de rest van Vlaanderen heeft het kantoor heel wat klanten. Zij kunnen rekenen op een team van 40 medewerkers, die een volledige dienstverlening bieden.

“Wij omschrijven onszelf graag als een kmo voor de kmo’s”, zegt Geert Dilles. Hij is één van de vennoten die in 2005 aan het roer kwamen van AccountingTeam, samen met Philip Van Dijck, Caroline Mariën en Sandra Lenaerts. Dit viertal bouwde het kantoor uit met de ambitie om aan de hand van een efficiënte, digitaal volwassen service en (pro)actief advies een financiële rechterhand van de klant te worden.

“Ik denk dat we mogen zeggen dat we in die ambitie geslaagd zijn”, zegt AccountingTeam-partner Philip Van Dijck. “Onze approach slaat breed aan. Het klantenbestand van AccountingTeam start bij eenmanszaken, consulting- en managementvennootschappen en kmo’s maar telt ook grote bedrijven met internationale activiteiten. Daarnaast hebben we een afzonderlijke business unit voor medische beroepen.”

PIA Group werd opgericht in 2012. De groep is actief in België en Nederland en telt bijna 50 kantoren en meer dan 900 medewerkers. Steven Brouckaert, oprichter en voorzitter van PIA Group, is blij met de toetreding van AccountingTeam. “Wij zoeken met PIA Group naar kwalitatieve kantoren. En AccountingTeam voldoet zeker aan die definitie. Ze brengen ook heel wat advisory knowhow binnen, onder meer op juridisch en financieel vlak. Dat is weer extra kennis om te delen met onze kantoren. AccountingTeam zal op dat vlak dan ook een belangrijke rol spelen in onze organisatie.”

Win-win

Beide partijen kijken uit naar de samenwerking. “AccountingTeam is altijd een ambitieus kantoor geweest. Maar hoe groter je wordt, hoe breder de investeringen die je moet doen. Binnen PIA Group deel je die inspanningen en kosten met de andere partners. Dat is echt een win-winsituatie die je bovendien toelaat om je te focussen op het servicen van je klanten.”

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.