The Box Antwerpen Foto: Wim Hadermann

Pop-upwinkelconcept The Box wegens succes verlengd  

Meer dan 30 ondernemingen hebben hun winkelconcept al kunnen uittesten in The Box Antwerpen, het instapklare handelspand in de Kloosterstraat. Een succesvol concept waardoor twee doorstarters intussen hun eigen winkel openden. The Box Antwerpen wordt dan ook verdergezet tot eind 2027.

In november 2022 opende The Box Antwerpen in de Kloosterstraat met een eerste pop-upstore. Ondertussen is The Box, dat ook in verschillende andere Vlaamse steden te vinden is, een groot succes in Antwerpen. Het traject werd goedgekeurd voor drie jaar, wat zou betekenen dat eind dit jaar de deuren sluiten. Maar goed nieuws: The Box Antwerpen blijft geopend tot eind 2027.

Lees ook: Pop-upwinkels in Kloosterstraat ontvingen al 23 ondernemers sinds eerste opening in november 2022

De aantrekkingskracht van The Box Antwerpen blijkt uit de diverse mix van ondernemingen die er hun plek vinden. Twee ondernemingen besloten na een periode in The Box Antwerpen een echte winkel te starten. Glint Fashion opende in september 2023 een eigen winkel, en ook Gabian zette in januari 2024 de stap naar een eigen winkel met handgemaakt keramiek en vegan geurkaarsen. Andere deelnemers maakten (nog) geen doorstart, maar zetten wel belangrijke stappen in hun ondernemerschap.