Nieuws Antwerpen Port of Antwerp is wereldtop in veilige distributie van farma

Port of Antwerp is wereldtop in veilige distributie van farma

Port of Antwerp is wereldtop in veilige distributie van farma

Good Distribution Practise, of GDP-richtlijnen leggen de specifieke behandeling vast die lifesciences- en healthcareproducten vragen tijdens hun distributie. Port of Antwerp integreert deze richtlijnen nu ook in de distributie van farmaceutische producten, zo wordt de Antwerpse haven de eerste maritieme haven wereldwijd die in zijn gehele logistieke keten onder de norm van Europese GDP-richtlijnen kan opereren.

Een zesde van de geneesmiddelen die vanuit Europa worden geëxporteerd vertrekt vanuit België. De helft van die geneesmiddelen wordt ook in ons land geproduceerd. De GDP-richtlijnen waarborgen de kwaliteit van lifesciences- en healthcareproducten als medicijnen, bloedplasma, vaccins en medisch materiaal tijdens het distributieproces.

“De distributie van miljarden vaccins vormt een ongekende logistieke uitdaging en zal de grenzen van de logistieke ketens verleggen”, vertelt ceo Jacques Vandermeiren. “Als haven van Antwerpen werken we vandaag al samen met een aantal partners binnen het World Economic Forum om antwoorden te vinden op de vele vragen die deze enorme logistieke operatie oproept. Niet in het minst om ook de bevolking in minder ontwikkelde landen te bereiken en hun toegang tot het vaccin te verzekeren.”

“Deze GDP-richtlijnen maken van het transport via koelcontainer een volwaardig alternatief voor luchtvracht. Dankzij de strategische ligging van onze haven, de meer dan 1.000 vaste verbindingen, onze koelcontainercapaciteit en de expertise en knowhow binnen onze haven, kunnen wij deel uitmaken van de oplossing”, besluit havenschepen Annick De Ridder.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in andere regio('s)

Meest gelezen in deze regio