Nieuws Antwerpen PrIMA lanceert tweede lichting onderhoudstechnici

PrIMA lanceert tweede lichting onderhoudstechnici

PrIMA lanceert tweede lichting onderhoudstechnici

katrijn“Jullie kunnen zich vanaf nu officieel onderhoudstechnicus noemen. Een dikke proficiat voor jullie inzet en motivatie’, zei de Antwerpse schepen Claude Marinower tijdens de proclamatie van de tweede lichting PrIMA-studenten, dinsdagavond bij het grondstoffenbedrijf Umicore in Hoboken.

PrIMA is een opleidingsproject voor onderhoudstechnici dat in 2012 startte op initiatief van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland, in samenwerking met VDAB en Encora. De job van onderhoudstechnicus is momenteel het meest prangende knelpuntberoep in de industrie.

Schepen Marinower onderstreepte dan ook herhaaldelijk het belang van dit project voor de samenwerking tussen onderwijs en werkveld: ‘Chapeau aan iedereen die PrIMA heeft helpen uitbouwen tot wat het vandaag is. Dit is het bewijs dat overheden en bedrijfsleven het probleem van de knelpuntjobs samen kunnen aanpakken.’ Het is al voor het tweede jaar op rij dat schepen Marinower de proclamatie voor zijn rekening neemt. Intussen zijn 25 stagebedrijven en 20 studenten met de derde editie van PrIMA gestart.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.