Nieuws Antwerpen Qualiphar zoekt bijkomend personeel

Qualiphar zoekt bijkomend personeel

Qualiphar zoekt bijkomend personeel

qualifarGeneesmiddelenproducent Qualiphar zoekt verscheidene hoog gekwalificeerde werknemers. Het bedrijf uit Bornem wil in de komende jaren zijn expansie onverminderd verder zetten. “Wij hebben een stevig uitgetekend groeiplan”, zegt managing director Marc Verlinden. “Wij willen daarom mensen aanwerven die hun loopbaan bij ons willen uitbouwen.”

Qualiphar is als geneesmiddelenproducent vooral gespecialiseerd in zogenaamde OTC-producten. Dit zijn geneesmiddelen die je zonder voorschrift van de dokter kunt krijgen in de apotheek. Die worden in Bornem ontwikkeld, geproduceerd, verpakt en gedistribueerd. Quailphar werkt daarbij onder eigen naam maar producert ook voor derden. Daarnaast worden ook verscheidene gezondheidsproducten aangemaakt zoals vitamines en voedingssupplementen.

“We draaien effectief goed”, zegt Marc Verlinden. “We gaan sterk door. Dit neemt niet weg dat de markt vandaag biezonder moeilijk is. De druk op de sector is enorm. De overheid wil hoe dan ook besparen op de gezondheidszorg en dat heeft uiteraard ook gevolgen voor de geneesmiddelenbedrijven. Maar vooral: de registratieprocedures worden om de haverklap veranderd. Dat vergt heel wat inzet van het bedrijf om die wisselende procedures attent te kunnen blijven opvolgen. De wetenschappelijke ontwikkelingen gaan bovendien heel snel en het komt er als bedrijf op aan die nieuwe informatie mee op te vangen. Daar hebben we bijkomende gekwalificeerde mensen voor nodig. ”

Qualiphar tekende in 2012 voor een omzet van pakweg 70 miljoen euro en stelt onderhand 450 mensen tewerk. Daaronder ook 200 in het Franse Lyon. Het bedrijf is in handen van de familie Verlinden. Die nam het noodlijdende Qualiphar in 1970 over en kreeg het bedrijf weer op de rails in een doelgerichte diversificatiestrategie.

De onderneming wordt nu aangestuurd door drie broers die als Marc, Tom en Karl Verlinden elk een deel van de bewindvoering op zich genomen hebben.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citro├źn-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer