Nieuws Antwerpen Sabam haalt 18 miljoen euro uit sociaal fonds voor 9.000 artiesten

Sabam haalt 18 miljoen euro uit sociaal fonds voor 9.000 artiesten

Sabam haalt 18 miljoen euro uit sociaal fonds voor 9.000 artiesten

ANTWERPEN – Auteursrechtenorganisatie Sabam haalt meer dan 18 miljoen euro uit zijn sociaal fonds. De leden van Sabam bouwen in de loop van hun carrière een spaarpotje op, en in normale omstandigheden kunnen ze dat bedrag opnemen op hun 60ste. Door de coronacrisis maakt Sabam hierop nu een uitzondering.

Goed 9.000 auteurs en componisten kunnen het bedrag uit het sociaal fonds nu al deels of volledig opnemen. Sabam heeft het over “een financieel duwtje in de rug voor haar auteurs om deze crisisperiode te overbruggen”.

Sabam wijst erop dat alleen al in maart net geen 9.000 optredens, voorstellingen en fuiven afgelast zijn. Dat kwam voor de Sabam-leden neer op een inkomstenverlies van 3,5 miljoen euro.

Carine Libert, ceo van Sabam: “We hebben het volste begrip voor de maatregelen die de overheden hebben genomen om deze ongeziene crisis in te dijken. Tegelijk mogen we onze ogen niet sluiten voor de enorme impact van deze maatregelen op het ecosysteem van de culturele sector en in het bijzonder op onze auteurs. Door de verplichte sluiting van horecazaken en winkels en het afgelasten van alle evenementen verliezen ze het merendeel van hun inkomsten. In afwachting van de broodnodige steunmaatregelen van de overheid, onderneemt Sabam als Belgische auteursvereniging  alvast de nodige acties  om hen door deze crisis te helpen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.