Nieuws Antwerpen SD Worx breidt met overname Aditro uit naar Scandinavië

SD Worx breidt met overname Aditro uit naar Scandinavië

SD Worx breidt met overname Aditro uit naar Scandinavië

HR-dienstverlener SD Worx, met hoofdkantoor in Antwerpen, betreedt de Scandinavische markt door de Zweedse sectorgenoot Aditro over te nemen.

“Voor SD Worx is dit een unieke kans om de Scandinavische markt te betreden”, zegt ceo Kobe Verdonck van SD Worx. Hij benadrukt dat het huidige management van Aditro aan boord blijft.

Het Zweedse bedrijf stelt meer dan 600 mensen tewerk en telt bijna 1.200 klanten, waaronder Ikea, KPMG, Saab en Volvo. In 2020 boekte het een omzet van 614,5 miljoen Zweedse kroon (meer dan 60 miljoen euro). Aditro heeft naar eigen zeggen een leidend marktaandeel in Zweden, Noorwegen en Finland. Het is daarnaast ook actief in Estland.

SD Worx en Aditro zijn geen onbekenden voor elkaar. In 2010 richtten ze samen de Payroll Services Alliance op, om multinationals een geharmoniseerde hr-dienstverlening aan te bieden.

Momenteel telt SD Worx meer dan 4.600 werknemers verspreid over twaalf landen. In 2020 was het bedrijf goed voor een geconsolideerde omzet van ruim 743,3 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.