Nieuws Antwerpen SD Worx valt in de prijzen voor fiscale hulptool voor sportclubs

SD Worx valt in de prijzen voor fiscale hulptool voor sportclubs

SD Worx valt in de prijzen voor fiscale hulptool voor sportclubs

30964386421_f202e9dab4_hSD Worx heeft de ‘HR Excellence Award’ gewonnen voor de ontwikkeling van  een fiscaal hulpmiddel  voor sportclubs. De tool, ‘SportsPay’ genoemd, is een toepassing waarmee sportclubs premies aan hun spelers en trainers correct uitbetalen en alle fiscale optimaliseringen waterdicht toepassen.
De HR Excellence Awards belonen HR- bedrijven die zich onderscheiden door innovatieve diensten en duidelijke toegevoegde waarde voor hun klanten. In totaal werden vijftien onderscheidingen uitgereikt door een onafhankelijke professionele jury.

Een op drie amateur-sportclubs betaalt het grootste deel van zijn spelers- en trainersvergoedingen uit in het zwart, zo blijkt uit recent onderzoek van de KU Leuven en PXL Hasselt. Nochtans staan hierop hoge boetes, die soms het einde van de sportclub kunnen betekenen. SD Worx lanceerde daarom SportsPay, dat het hele administratieve proces sterk vereenvoudigt en digitaliseert. Met SportsPay worden de prestaties van de spelers ingevoerd, hun premies berekend, de bedrijfsvoorheffing geoptimaliseerd, de aangifte voor de bedrijfsvoorheffing geregeld en de premiebetalingen opgevolgd.

SK Grembergen, voetbalclub in Tweede Provinciale C, gebruikt SportsPay al. Penningmeester Garry De Wilde: “Met deze gebruiksvriendelijke, realtime onlinetool krijgen we niet alleen onze premieberekening helemaal correct uitbetaald maar ook geoptimaliseerd. Met SportsPay besparen we ongeveer 60% op de verschuldigde bedrijfsvoorheffing. We zijn wettelijk 100% in orde, onze premies zijn geoptimaliseerd en daarnaast is het gebruiksgemak een voordeel.”

Het idee voor SportsPay ontstond in het kader van innovatiecampagne bij SD Worx. “Wij vroegen onze medewerkers na te denken over innovatieve oplossingen die uitblinken in eenvoud. Het directiecomité was meteen gewonnen voor SportsPay en gaf de bedenkers ervan de middelen om het idee concreet uit te werken als echte ondernemers”, zegt Steven Van Hoorebeke, CEO van SD Worx.

SD Worx is een HR-dienstverlener die actief is in Europa, Amerika en Canada. Het bedrijf stelt 3.600 medewerkers tewerk en heeft wereldwijd meer dan 60.000 klanten in de openbare en de privésector.

Een filmpje over SportsPay vindt u hier

Meer foto’s over de uitreiking hier

 

Meer info op www.sdworx.com

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.