Nieuws Antwerpen Seats2Meet heeft altijd flexibele werkplaatsen vrij

Seats2Meet heeft altijd flexibele werkplaatsen vrij

Seats2Meet heeft altijd flexibele werkplaatsen vrij

Seats2meet-484x271De flexibele werkplaats is vandaag het perfecte antwoord op de snelle ontwikkelingen binnen onze maatschappij. Ergens binnenkomen, inpluggen en meteen aan het werk kunnen. Met Seats2Meet is het Jean-Paul Delmé en Dominik Van Landeghem echter niet alleen om het antwoord op de mobiliteitsproblematiek te doen. “Wie binnenstapt in de Social Media Club Kube8 komt ook binnen in een totaal nieuw communicatieconcept waarbij je als ondernemer je kennis deelt met anderen en er ook vertrekt met extra toegevoegde waarde.”

Seats2Meet is in feite een Nederlands initiatief dat opgestart werd in 2007 en inmiddels zo’n 60 vestigingen geopend heeft over de hele wereld. Het zijn evenveel interactieve hubs waar je permanent kunt binnenlopen. Het systeem biedt de mogelijkheden om overal flexibele werkplaatsen te gaan gebruiken waar je zelfs gratis kunt lunchen. Je betaalt als het ware met de sociale contacten die je er legt met andere ondernemers die ideeën met je uitwisselen. Daardoor kun je allicht tot nieuwe initiatieven komen. Seats2Meet is in Antwerpen geïnstalleerd in Kube8 aan de Samberstraat 8, een indrukwekkend grote ruimte van een oude graanmaalderij. Het is tevens de zetel van Infectmedia, een agentschap dat gespecialiseerd is in sociale media in combinatie met PR en marketing.

In de Kube8 kun je overigens tevens vergaderruimtes huren waardoor het systeem toch op enige financiële rentabiliteit hoopt te kunnen bouwen. En die gratis maaltijden? Die komen voor een stuk uit het restaurant dat de vennoten in Infectmedia kenenlijk ook runnen.

“Het gaat ons vooral om de contacten die jonge startende ondernemers hier kunnen leggen”, zegt Jean-Paul Delmé. “We stellen hen onze ruimtes gratis ter beschikking en bieden hen alle nodige faciliteiten aan opdat ze hier hun netwerken zouden kunnen uitbouwen. Binnen het kader van Kube8 gaan we overigens geregeld ook events organiseren waardoor het systeem van de club kan versterkt worden.”

Het internationale netwerk Seats2Meet is ondertussen in die mate sterk vertakt dat je als ondernemer ook in de vestiging van Kube8 in Antwerpen vandaag op collega’s uit Singapore, Zweden of India kunt stoten. Meteen krijg je de gelegenheid om ideeën uit te wisselen. “Zet enkele startende ondernemers bijeen en het botst meteen van de ideeën”, zegt Jean-Paul Delmé nog. “Dat is een ervaring die we hier met zoveel mogelijk mensen willen delen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Stabroek
Stabroek

SRN Group valt in Amerikaanse handen

Het Amerikaanse Subsea Global Solutions, een toonaangevend commercieel duikbedrijf, heeft SRN Group overgenomen. De groep, actief vanuit Stabroek, is gespecialiseerd… Lees meer