Seefbier 5 Foto: Joren De Weerdt

Seefbier van de Antwerpse Brouw Compagnie verkozen tot ‘Hét Product van Antwerpen’

Het Antwerpse Seefbier wint de award van 'Hét Product van Antwerpen' van Made in. Johan Van Dyck, oprichter van de Antwerpse Brouw Compagnie en fiere winnaar, wist het publiek te overtuigen met het historische bier waarnaar destijds de Seefhoek werd vernoemd. De award werd overhandigd door Carmen Willems, directeur van het KMSKA.

De afgelopen weken ging Made in Antwerpen op zoek naar hét product uit de Antwerpse regio. Na een eerste stemmingsronde kwamen vijf finalisten uit de bus, waaronder het Seefbier van de Antwerpse Brouw Compagnie. "Met de Antwerpse Brouw Compagnie heeft Antwerpen sinds 2011 terug een eigen onafhankelijke brouwerij", zei Johan nog in een vorig interview. "De brouwerij aan het Eilandje wordt gesteund door een duizendtal crowdfunders. Het Seefbier is een troebel blond bier met een kruidige smaak en een alcoholpercentage van 6,5%. Het bier is vandaag meer dan ooit terug springlevend."

Voor de uitreiking verzamelden tweehonderd aanwezigen in het prachtige KMSKA op Het Zuid in Antwerpen. Ook Vlaams minister Jo Brouns, Frederik De Swaef, hoofdredacteur van Gazet van Antwerpen en Koen Verwee, CEO van Mediahuis België, volgden de feestelijkheden mee. Na een welkomstwoord van Verwee was het tijd voor de uitreiking. Enkele prominente figuren kondigden de winnaars één voor één aan. Voor regio Antwerpen was dit niemand minder dan Carmen Willems, directeur van het KMSKA.

Foto: Antwerpse Brouw Compagnie

Johan is heel blij met de erkenning die hij krijgt voor zijn brouwerij. “Deze award winnen is geweldig. Dit hebben we gerealiseerd met het team dat hier vandaag ook aanwezig is. En natuurlijk ook onze mensen die momenteel nog aan het werk zijn. Echt fantastisch!”

Het is de eerste keer dat Made In de awards uitreikt. In totaal leverde de wedstrijd meer dan 90.000 stemmen op.