Nieuws Antwerpen Sercotec bouwt beveiligingssysstemen uit in haven

Sercotec bouwt beveiligingssysstemen uit in haven

Sercotec bouwt beveiligingssysstemen uit in haven

sercotecDe beveiligingssector is nog altijd een sterke groeimarkt. Ook ondernemingen willen hun parkings, hun opslagplaatsen en hun fabrieksinstallaties beter afschermen voor ongewilde bezoekers. Sercotec heeft zich in Antwerpen vooral georiënteerd naar de havenbedrijven. Het bedrijf bouwt beveiligingsoplossingen uit voor zowel grote containerterminals als kleine KMO’s.

“Wij hebben het nog altijd biezonder druk”, zegt Beatrix De Meyer van Sercotec. Sercotec tekent voor camerabewaking, toegangscontroles, tijdsregistratie, netwerken, inbraakbeveiliging, automatisering, intercom enz. “Wij hanteren daarbij drie sleutelwoorden”, zegt Urbain Schelpe. “Het gaat ons om service, coördinatie en techniek. “Onze klanten appreciëren daarbij vooral onze persoonlijke aanpak. Wie ons belt krijgt geen computerstem aan de lijn maar iemand die hem of haar concreet meteen verder helpt. We willen snel kunnen anticiperen op de behoefte van elke klant. Omdat wij korte communicatielijnen hebben met onze klanten kunnen wij meteen ook een snelle dienstverlening garanderen.”

Sercotec werd in 1994 opgestart door vier vennoten die het bedrijf nog altijd in handen hebben als familie-onderneming. Het bedrijf verzorgt zowel de plaatsing als het onderhoud van de systemen. Er wordt ook gezorgd voor een dienst na verkoop. “Omdat wij enkel kwaliteitsproducten verkopen kunnen we ook uitzonderlijk goede garanties aanbieden”, zegt Beatrix De Meyer. De bekabeling voor de systemen wordt meestal uitbesteed aan derden.

95% van alle orders worden uitgevoerd in de haven van Antwerpen. “Wij zijn klant aan huis bij de grote havenbedrijven die veelal grote geïntegeerde systemen willen uitbouwen zowel als bij de kleine KMO’s die stand-alone oplossingen willen hebben” zegt Urbain Schelpe nog.

Sercotec tekende verleden jaar voor een omzet van zo’n 1 miljoen euro. Het bedrijf stelt 7 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.