Nieuws Antwerpen Sipef in nieuwe generatie oliepalmen

Sipef in nieuwe generatie oliepalmen

Sipef in nieuwe generatie oliepalmen

Sipef begint een joint-venture met Ultra Oleum en BioSing voor de ontwikkeling van hybride oliepalmen.

De nieuwe oliepalmen moeten de opbrengst gevoelig – tot een verdubbeling toe – doen opdrijven. Bovendien moet de teelt ook milieutechnisch duurzamer worden en landbouwgronden efficiënter gebruiken. De joint-venture zal ook een aantal ondersteunende technologieën ontwikkelen.

François Van Hoydonck, CEO van Sipef, zegt ervan overtuigd te zijn dat het bedrijf de perfecte partners heeft gevonden om het streven naar duurzaamheid verder te optimaliseren en de opbrengst van oliepalmen te verbeteren. Ultra Oleum is een dochter van New Britain Palm Oil (NBPO), één van de grootste producenten van duurzame palmolie. Volgens Nick Thompson, CEO van NBPO, staat de ontwikkeling van hybride oliepalmen voor een ‘quantumsprong’.

De Antwerpse holding Ackermans & Van Haaren houdt 26.76% aan in Sipef

Reageer op dit bericht

Sector

Gerelateerde berichten

Antwerpen, Wilrijk
Antwerpen

Costa Coffee focust op Antwerpen

Het internationaal bekende koffiemerk Costa Coffee is nu officieel beschikbaar op de Belgische markt. Antwerpen wordt - naast Brussel, Gent… Lees meer

Sector
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer