Nieuws Antwerpen Softwarebedrijf Intris integreert hele havengebeuren

Softwarebedrijf Intris integreert hele havengebeuren

Softwarebedrijf Intris integreert hele havengebeuren

intrisMet de verwerking van 250.000 douane-aangiften van zijn klanten heeft het softwarebedrijf Intris verleden jaar indrukwekkende cijfers neergezet. Elke aangifte omvat overigens drie berichten. Het Antwerpse bedrijf van Patrick Van De Looverbosch en Tony Vertenten bestaat dit jaar 20 jaar. “Het is niet altijd makkelijk geweest”, zegt Tony Vertenten “maar we gaan onverminderd door.”

Intris is een softwaredienstverlener in de transportsector en in de logistiek. Het bedrijf werkt voor iedereen die betrokken is in de overslagactiviteiten in de haven zoals expediteurs, douaneagenten, rederijen en vervoerders. Het gaat erom dat Intris voor de nodige integratiemogelijkheden zorgt wardoor zowel externe als interne softwarepakketten met elkaar kunnen communiceren.

Gedelegeerd bestuurder Patrick Van De Looverbosch: “Wanneer een bedrijf naar onze klant een excel-file stuurt met een overzicht van de goederen die aankomen zet ons systeem de data automatisch om in het dossier van de expediteur. Eenmaal de goederen gelost zijn stuurt ons systeem automatisch de gegevens naar de douanemodule en de warehouseoplossing. Alle wijzigingen worden naderhand teruggekoppeld en met een rapport naar alle betrokkenen gestuurd. Er wordt vervolgens automatisch gefactureerd en alle documenten gaan naderhand naar het digitale dossier.”

Tony Vertenten staat als technisch directeur dicht bij de meest recente ontwikkelingen: “Wij proberen met onze software op een pro-actieve en innovatieve manier de businessprocessen van onze klanten te ondersteunen. Wij gaan daarin ver mee. We volgen in dit opzicht een projectmatige aanpak met geregelde stuurgroepmeetings om de verdere ontwikkelingen van het product op te volgen.” Een recente ontwikkeling van Intris was bv. de Customs Gateway Europe-oplossing waarmee het softwarebedrijf als enige leverancier in Europa het volledige extended gateways-concept zonder documenten kan ondersteunen.”

Intris is na 20 jaar nog altijd in handen van Patrick Van De Looverbosch en Tony Vertenten. Het bedrijf uit Berchem stelt vandaag 42 mensen tewerk. Verleden jaar werd een omzet van pakweg 5,5 miljoen euro gerealiseerd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer