Lisa Daems Zaakvoerster Lisa Daems met haar eigen dochtertje Florence in De RobbeDoes 2.0. Foto: kma

Speelgoedwinkel De RobbeDoes verhuist van Sint-Antonius naar veel groter pand in Westmalle

Goed nieuws voor alle kinderen. Op de Antwerpsesteenweg 322 in Westmalle opende donderdag speelgoedwinkel De RobbeDoes. Voordien zat de winkel op de hoek van de Zoerselsteenweg in Sint-Antonius, “maar nu hebben we véél meer ruimte”, zegt Lisa Daems.

Lisa Daems is een ondernemende twintigster. In volle coronacrisis, in juni 2020, opende ze haar babyspeciaalzaak Den UkkePuk op de Handelslei in Sint-Antonius. Ze ging daar ook voor een verhaal van duurzame baby- en peuterartikelen. Voor de geboorte- en feestlijsten werkte ze samen met speelgoedzaak Kiki op de Zoerselsteenweg, ook bekend om het duurzaam speelgoed. In april vorig jaar nam ze de speelgoedzaak, die nu al een tijdje De RobbeDoes heet, over.

Lisa Daems met haar baby Florence in de belevingshoek. Er ligt ook overal een gezellige houten vloer in het winkelpand. Foto: kma

Op de Antwerpsesteenweg in Westmalle vond ze een veel groter pand op een beter zichtbare locatie op een echte winkelas. “Hier kunnen we ons assortiment veel meer uitbreiden. Er is ook een belevingshoek. Ik beschik hier over bijna dubbel zo veel winkelruimte. We kunnen op deze manier ook nog beter focussen op wenslijsten. We zien dat voor communie- en lentefeesten maar ook in de kerstperiode er vaker met wenslijstjes wordt gewerkt, zeker bijvoorbeeld als kinderen in november en december verjaren.”

Samen met Den UkkePuk heeft Lisa, zelf enkele maanden geleden voor het eerst mama geworden van Florence, nu twee winkels. “Ik ga wat pendelen tussen beide. Gelukkig beschik ik over een topteam. Alles in totaal heb ik nu acht medewerkers.”

De RobbeDoes 2.0 is van dinsdag tot en met vrijdag open van 10 tot 18 uur, en op zaterdag van 10 tot 17 uur. Nu de Fun in Schilde recent sloot, Mariën-Bouwens in Massenhoven met zijn speelgoedafdeling stopte en ook Krokodil in Schilde dicht is, vinden de meeste ouders en kindjes het wel fijn dat er opnieuw een grote speelgoedwinkel in de buurt is. De focus blijft op duurzaam speelgoed. “Ik merk inderdaad dat er veel speelgoedwinkels weg zijn gegaan”, zegt Lisa. “Zeker ook als kinderen een cadeautje moeten kopen voor een feestje, wisten ze al niet goed meer waar naartoe.”