SweetBakingRuby

Starter van de week: Ambachtelijke patisserie met een moderne touch bij Sweet Baking Ruby

Na de eerste lockdown verloor Robynn De Groof uit Kapellen haar studentenjob, maar dat hield haar niet tegen. Ze sloeg aan het bakken en verkocht kleine hoeveelheden aan lokale klanten. In oktober hakte ze de knoop door: ze stopte met studeren en werd zelfstandige in hoofdberoep. Sindsdien biedt Robynn onder de naam Sweet Baking Ruby ambachtelijke patisserie aan.

Toen ze nog studeerde om vroedvrouw te worden, grapte ze tegen haar collega’s dat haar passie bij bakken ligt en ze op een dag eigen creaties zou verkopen. “Ik wou altijd al iets zelf doen, ik zag mezelf ook niet voor de rest van mijn leven in een ziekenhuis werken. Na de eerste lockdown deed de kans zich voor en heb ik die gegrepen. Maar als student-zelfstandige, had ik het moeilijk om dat te balanceren en dus ben ik voluit voor mijn eigen onderneming gegaan.”

Van lekkere macarons tot volledige dessertenbuffetten: Sweet Baking Ruby krijgt het allemaal voor mekaar. Robynn maakt alles op ambachtelijke wijze, met pure en eerlijke smaken en producten. “Ik lever alles zelf, zodat het zeker goed bij de klant aankomt. Daarnaast maak ik ook alles zelf, tot zelfs de confituur in mijn gebak.”

 

Robynn ambieert ook lokale samenwerkingen met andere bedrijven. Zo heeft ze onlangs 400 geschenkpakketten gemaakt in samenwerking met Ginger Rox, een andere starter uit de regio die eerder op Made in Antwerpen aan bod kwam. In de toekomst hoopt ze op een fysieke winkel. “Met een winkel zou ik meer kunnen verkopen, maar ook meer produceren.”

Met dit verhaal hoopt ze de komende jaren een vaste partner te worden van diverse bedrijven uit de regio.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.