Nieuws Antwerpen Starter van de week: Lingerie voor en door vrouwen met borstkanker

Starter van de week: Lingerie voor en door vrouwen met borstkanker

Starter van de week: Lingerie voor en door vrouwen met borstkanker

Kim Timmermans (41) kreeg twee jaar geleden het zware verdict te verwerken dat ze zou moeten vechten tegen borstkanker. Een hele schok klinkt het bij de mama van twee jonge kinderen. Naast de zware behandeling werd ze geconfronteerd met het gebrek aan gepast lingerie voor lotgenoten wiens borst geamputeerd moest worden. Ze richtte de webshop Pink Care op met lingerie ontworpen voor vrouwen met borstkanker, door vrouwen met borstkanker.

Elk jaar krijgen zo een 10.900 Belgische vrouwen het zware verdict te horen dat ze borstkanker hebben. Twee jaar geleden kreeg ook de Antwerpse Kim Timmermans dat vreselijke nieuws te verwerken. “De schok was enorm. Mijn vertrouwde wereld wankelde en ik werd meegezogen in een traject waar ik geen sturende rol had. Plots moest ik de touwtjes van mijn eigen leven loslaten en al mijn hoop en vertrouwen bij de medische wereld leggen”, vertelt Kim.

Tijdens haar traject van chemo, bestralingen en een borstamputatie, besefte Kim plots hoeveel vrouwen hiermee geconfronteerd worden en met welke beperkingen deze vrouwen te maken krijgen tijdens dat proces op vlak van lingerie. “Tijdens en na de behandeling heeft een vrouw nood aan zachte lingerie die de bestraalde huid of het litteken van de amputatie niet irriteert. Tijdens mijn zoektocht botste ik op het gebrek aan geschikte lingerie”, doet Kim haar verhaal. “Dat bleef maar door mijn hoofd spoken.”

Coeur de Lys

Dus nam ze het heft in eigen handen en startte een webshop Pink Care met lingerie voor en door vrouwen met borst. “Zo hebben we ‘Coeur de Lys, ontworpen door Angélique de Rocquigny. Dat is een collectie in bio katoen waar zachtheid, vrouwelijkheid en detail centraal staan. Door te kiezen voor biologisch katoen kies je niet alleen voor een ecologisch alternatief, je weert ook schadelijke pesticiden en eventuele hormoonverstoorders.” Coeur de Lys schenkt bovendien op elke aankoop een bedrag aan wetenschappelijk onderzoek.

Webshop

De hele collectie van Kim is te koop via een webshop, en dat blijkt een heel bewuste keuze te zijn van haar. “Toen ik op zoek was naar een geschikte BH moest ik altijd naar de winkel trekken waar je telkens opnieuw geconfronteerd wordt met afbeeldingen van dames met een perfect gevormde boezem. Ik stond er dan met een pruik, twee getekende wenkbrauwen en een litteken waar ik zelf nog heel hard aan moest wennen. Het spreekt voor zich dat dat niet goed is voor je zelfvertrouwen”, gaat Kim verder. En dus kunnen vrouwen online lingerie bestellen en het thuis rustig passen. “Ik hoop dat ik veel vrouwen kan helpen om hun zelfvertrouwen terug te winnen zodat ze opnieuw tevreden naar zichzelf kunnen kijken.  Wie zich mooi voelt, voelt zich beter!”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.