Nieuws Antwerpen Starter van de week: Mademoiselle streeft naar meer diversiteit

Starter van de week: Mademoiselle streeft naar meer diversiteit

Starter van de week: Mademoiselle streeft naar meer diversiteit

Als 30-jarige Antwerpse onderneemster ziet Andrea Van Rijsewijk het als haar missie om diversiteit in de fashionwereld te introduceren. Af en toe een ‘plussize’ model in een brochure is voor haar niet voldoende en zelfs daarbij vindt ze het jammer dat de modellen zo benoemd worden. Met haar webshop Mademoiselle: Online Store wil ze alle dames een platform bieden, ongeacht huidskleur, maat, etniciteit en beperkingen.

In januari 2020 zag Mademoiselle voor het eerst het daglicht in Deurne. Twee maanden later sloeg het noodlot toe met de wereldwijde pandemie. Andrea zat echter niet bij de pakken neer: in de zomer richtte zij verschillende pop-up boetieks in. Gezien de verstrengde maatregelen, schakelde Mademoiselle al snel over op een online concept met een webshop, online stylingadvies en gratis tips en tricks.

Deze allround stylingshop onderscheidt zich in de eigen inbreng van haar klanten. Zij krijgen inspraak in de aangekochte collecties en genieten daardoor niet alleen van de items die ze ergens anders niet meteen vinden, maar ook de herkenning in Mademoiselle. “We moeten stoppen met het kijken naar ‘picture-perfect’ plaatjes op social media en zelf het nieuwe ‘perfect’ samenstellen. Mademoiselle is daarvan het begin”, vindt Andrea Van Rijsewijk.

Eetstoornis

De oproep naar diversiteit is voor Andrea deels ook erg persoonlijk: “Ik heb zelf jaren met een eetstoornis geworsteld. Er waren periodes waarin ik mezelf te dik voelde en daardoor niet wou eten. Ik vergeleek mezelf continu met andere mensen op Instagram en kreeg vaak commentaar op mijn gewicht. Ondertussen heb ik mijn Instagram verwijderd en geleerd om anders naar mezelf te kijken. Foto’s op Instagram en webshops worden vaak bewerkt, dat wil ik anders doen. Ik publiceer met Mademoiselle échte foto’s, met die zogenaamde imperfecties die andere bedrijven weg photoshoppen. Daarin wil ik het verschil maken.”

Haar boetiek in Deurne zal na corona weer de deuren openen. Daarnaast droomt ze van haar eigen plussize collectie: “Het is erg moeilijk om moderne, plussize kledij te kopen aan een schappelijke prijs. Meestal zijn de kleren of ouderwets of gewoon heel erg duur. Mijn doel is een affordable collectie met hippe stuks, speciaal voor vrouwen met een maatje meer.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.