Nieuws Antwerpen Starter van de week: QIQO

Starter van de week: QIQO

Starter van de week: QIQO

Kris De Corte, Amaury Timmermans en Max Bossuyt, drie jonge ondernemers uit Antwerpen lanceren QIQO, een natuurlijke, warme energiedrank en hét alternatief voor koffie. Het trio kent elkaar van het secundair onderwijs in OLVE Edegem. Samen deden ze hun bachelor handelsingenieur in Antwerpen en trokken nadien naar Solvay ULB om hun master te behalen.

In hun master hadden de QIQO-heren het keuzevak ‘ondernemerschap en innovatie’ en dat stimuleerde hen om de theorie in de praktijk te brengen. Een theeblender in Kent hielp hen met het op punt stellen van QIQO dat voor het eerst in productie ging in juli 2016.

Amaury Timmermans, Chief Energy Officer: “Tijdens onze studies vonden we geen alternatieven voor koffie die ons konden bekoren. Na je derde kop koffie heb je wel zin in iets anders. Dat was voor ons de drijfveer om QIQO te creëren. Een energiegevende warme drank met een fruitige smaak, de functionaliteit van koffie en natuurlijkheid van thee.”

QIQO combineert het beste van twee werelden: een energie-boost van koffie en het natuurlijke karakter van thee. Je lost één zakje poeder op in 200 ml warm water en geniet van een opkikker.
QIQO dankt zijn opwekkend effect en smaak aan ‘mate’ en ‘guarana’, ingrediënten die hun oorsprong in het Amazonewoud vinden en erom bekend staan de alertheid te bevorderen en de vermoeidheid tegen te gaan.

De Yerba Mate plant, boordevol vitaminen en antioxidanten, is de basis van de nationale drank in Argentinië. Guarana is afkomstig van de Guarana-bes en bevat guaranine, een equivalent van cafeïne. Om QIQO een frisse en fruitige smaak te geven, voegden de makers een natuurlijk granaatappelaroma toe.
Het drankje is honderd procent natuurlijk, suikervrij en zorgt voor een geleidelijke energieboost, zonder een terugval.

Co-founder Kris De Corte: “We hebben ruim de tijd genomen om de perfecte ingrediënten te selecteren en de juiste mix te bekomen. QIQO is een functioneel, maar ook lekker product. Omdat de smaak zo vernieuwend is, raden we aan om QIQO in het begin minstens twee keer te proeven.”

Voorlopig is het product alleen te bestellen via de webshop. “Voordeel is dat we dicht bij onze consument staan en op die manier heel goed kunnen tracken wie bestelt. De eerste contacten met distributeurs zijn lopende en we werken ook aan een B2B box met meer zakjes om de bedrijfsmarkt aan te spreken”, voegt Kris eraan toe.

QIQO bvba maakt deel uit van de Start it @kbc community, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt.

Meer info over starters vind je in onze startersrubriek.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.