Nieuws Antwerpen Starter van de week: Sander opent eigen sportmassagepraktijk

Starter van de week: Sander opent eigen sportmassagepraktijk

Starter van de week: Sander opent eigen sportmassagepraktijk

Sander De Loose uit Rumst sport tot wel 20 uur per week. Onder andere lopen, fietsen, fitness en zwemmen: het is voor hem een echte passie. Omdat er volgens hem nog steeds te weinig gefocust wordt op het herstel van sportblessures, opent hij zijn eigen praktijk.

“Al van jongs af ben ik zowel passief als actief met sport bezig”, volgens De Loose. “De laatste tijd heb ik mezelf meer en meer toegelegd op het ‘recovery’-gebeuren. In mijn ogen is dit het meest onderschatte gegeven in het trainingsschema van elke sporter, op welk niveau dan ook. Actieve recovery is key, zeker voor een duursporter.”

Toch merkte hij op dat het aanbod erg klein was en daar wou hij iets aan doen. Met verschillende diploma’s op zak opent hij nu zijn eigen praktijk voor sportmassages.

Sportmassage ≠ relaxmassage

“Een sportmassage mag niet verward worden met een relaxmassage”, benadrukt de Rumstenaar. “Mijn slagzin ‘when pain feels great’ verraadt veel. Waar een relaxmassage bedoeld is om iemand tot rust te brengen, richt ik me voornamelijk op het functionele. Of het nu toniserend is (spieren activeren, bijvoorbeeld voor een wedstrijd) of detoniserend (spieren deactiveren, bijvoorbeeld na een zware inspanning), het doel is steeds om de prestaties te optimaliseren.”

Naast massages biedt De Loose in zijn praktijk in Rumst ook kinesiotape en sportadvies aan en hij heeft ook een mobiele massagetafel waarmee hij de baan op kan. In de toekomst wil hij zich blijven verdiepen in verschillende hersteltechnieken.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.