Nieuws Antwerpen Starter van de Week: zanger-acteur Patrick Onzia opent ijssalon

Starter van de Week: zanger-acteur Patrick Onzia opent ijssalon

Starter van de Week: zanger-acteur Patrick Onzia opent ijssalon

WESTMALLE – Sinds de corona-uitbraak zit zanger-acteur Patrick Onzia zonder werk. Hij smeet zich dan maar op zijn andere passie: ambachtelijk Italiaans roomijs. In zijn woning aan de Hallebaan 155 in Westmalle heeft hij nu zijn ijssalon ONZIA ijs geopend.

Geen Witte Paard in Blankenberge deze zomer voor veelzijdig entertainer Patrick Onzia, maar ook vele andere optredens gaan niet door. “Ik heb vroeger op het PIVA en Immaculata gezeten en ben in het bezit van een koksdiploma. Stiekem droom ik ook al langer van een eigen zaak. Mijn vrouw Aagje heeft haar schoonheidsinstituut naar de andere kant van het huis in het bureau verhuisd, waar ze meer ruimte heeft, en op die manier kwam hier naast ons huis de ideale plaats vrij voor een ijssalon.”

Goede kennissen Johan Ariën en Els Bastianen hebben Patrick Onzia ingewijd in de wereld van het ijsdraaien. “Voor het ijs werk ik met streekproducten, want de melk en aardbeien komen van onder de kerktoren.”

Op de kaart vinden we naast enkele klassiekers ook een Onzia’ke (een hoorntje met twee bollen vanille, caramel en brésiliennenootjes) en Dobus-ijsje. Dat laatste is genoemd naar Clown Dobus, een rol van Patrick in de gelijknamige Ketnet-kinderserie van Studio 100.

In het weekend is ONZIA ijs geopend van 13u tot 21u. Woensdag opent Patrick de deuren van 12 tot 20u, donderdag van 15 tot 20u en vrijdag van 15 tot 21u. “Op echt warme zomeravonden zal ik wel wat langer openhouden”, verklapt hij. ONZIA ijs beschikt ook over een antieke ijsauto die je kan inhuren voor feesten en evenementen, eventueel thematisch gedecoreerd en met de nodige live-animatie.

In de toekomst wil Patrick Onzia zijn beide carrières combineren.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.