Nieuws Antwerpen Startup Crowdbeamer haalt ruim een miljoen euro op.

Startup Crowdbeamer haalt ruim een miljoen euro op.

Startup Crowdbeamer haalt ruim een miljoen euro op.

crowdbeamerDe Antwerpse startup crowdbeamer® heeft in minder dan een jaar na de oprichting, meer dan 1 miljoen euro opgehaald met het presentatiesysteem ‘crowdbeamer®. Het systeem is aangeslagen op de Belgische markt en ook vanuit de VS zijn de reacties positief voor  ‘crowdbeamer®’.

Het systeem werd begin dit jaar gelanceerd door  Peter Ryckaert en Hans Romaen.  Crowdbeamer®,  is een systeem dat een presentator in staat stelt om beelden en presentaties onmiddellijk naar het publiek te verspreiden. Het publiek kan via de eigen smartphone, laptop of tablet deze beelden capteren, er zelf notities bij maken en de info opslaan.  Het systeem werkt overal, ook daar waar geen internet is.
“De markt reageerde meteen positief op ons concept ” vertelt Hans Romaen. “Crowdbeamer® is universeel inzetbaar. Het kan zowel worden gebruikt tijdens klassieke meetings in vergaderzalen, tijdens verkoopgesprekken maar ook in open lucht, op bouwwerven, op bus of trein of in hotellobby’s.”

Het is de combinatie van dit concept en de ervaring van beide oprichters die ertoe geleid heeft dat – negen maanden na de officiële lancering – crowdbeamer® 1,25 miljoen euro heeft opgehaald bij Belgische investeerders.

Dankzij de samenwerking met onder meer Flanders Investment & Trade werden ondertussen ook de eerste stappen op de Amerikaanse markt gezet. Crowdbeamer® werd voor het eerst voorgesteld tijdens de GPU Technology Conference in San Francisco en vorige maand nog nam crowdbeamer® deel aan TechCrunch in San Francisco.

Momenteel is reeds gestart met een volgende kapitaalsronde. “We kijken vol vertrouwen naar de toekomst. De Europese Unie heeft ons in het kader van Horizon 2020 – het EU programma rond research & innovatie – bekroond met een Seal of Excellence” besluiten de oprichters.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.