Nieuws Antwerpen Steden en gemeenten krijgen extra steun voor detailhandel

Steden en gemeenten krijgen extra steun voor detailhandel

Copyright: Provincie Antwerpen

Steden en gemeenten krijgen extra steun voor detailhandel

 

Copyright: Provincie Antwerpen

Copyright: Provincie Antwerpen

De Antwerpse provincieraad besliste op 27 oktober om opnieuw 180.000 euro in de detailhandel te investeren. Hiermee wil ze steden en gemeenten ondersteunen om een langetermijnstrategie uit te werken voor het lokale detailhandelbeleid.

“Nu lokale besturen met het nieuwe winkeldecreet meer zelf mogen beslissen, is de nood aan ondersteuning groter, want ze hebben vaak te weinig middelen en expertise”, licht gedeputeerde Ludwig Caluwé bevoegd voor Economie toe. “De voorbije jaren hielpen we al 23 gemeenten, maar nu willen we een versnelling hoger schakelen door extra coaching in de gemeente, strategisch commerciële plannen en impactanalyses.”

Steden en gemeenten die hun detailhandel weer op de rails willen krijgen en zich voorbereiden op de snelle evoluties van morgen, kunnen al enkele jaren bij de provincie terecht. Nu lokale besturen met het nieuwe winkeldecreet meer zelf mogen beslissen, is die nood aan ondersteuning nog groter. Het provinciale team detailhandel wordt uitgebreid. Met het COach-OPeratie DetailHandel project wordt zoveel mogelijk samengewerkt met alle betrokken partijen zoals lokale handelsverenigingen, UNIZO, …

Met het vijfkoppig team detailhandel hoopt de provincie Antwerpen einde 2017 met de helft van de steden en gemeenten een goed onderbouwd detailhandelsbeleid te hebben uitgetekend. “Onze specialisten komen grotendeels uit de private sector en hebben ruime ervaring in retail, statistiek, marketing en economisch beleid. Ze werken bovendien nauw samen met ruimtelijke ordening. Dat maakt dat we een totaalpakket kunnen aanbieden, ook aan kleine gemeenten met beperkte budgetten en mankracht.” Gemeenten kunnen nu 20 tot 45 adviesdagen beroep doen op het provinciaal detailhandelteam. Wanneer verschillende gemeenten samenwerken, kunnen ze voor een lang traject van 110 adviesdagen gaan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.