Nieuws Antwerpen Suitcase stelt koffers met kledingpaketten samen

Suitcase stelt koffers met kledingpaketten samen

Suitcase stelt koffers met kledingpaketten samen

kofferHun target ligt voor dit jaar op 3000 koffers. Dat zou hun startup Suitcase op break-even brengen. Anthony De Wit en Jonathan Wanten hebben een eigen online retailconcept uitgewerkt waarmee ze mannen die een broertje dood hebben aan winkelen toch aan een mooie outfit helpen.

Veel mannen ergeren zich effectief dood aan het zaterdag winkelen in overvolle straten. Laat staan dat ze zich in nauwe pashokjes willen wringen om er drie tot vier broeken te passen. Het kan ook anders, menen Anthony De Wit en Jonathan Wanten. Ze stellen met hun Antwerpse firma Suitcase koffers samen waarin de klanten kleding kunnen vinden die perfect aangepast is aan hun figuur.

Wie ertoe bereid is om een account aan te maken bij Suitcase en een korte vragenlijst invult krijgt naderhand een telefoontje van een stilist van Suitcase. Die probeert aan de hand van de beschikbare gegevens de vestimentaire noden van de klant in te kaderen. Het contact kan overigens ook via mail olf Skype. Naderhand wordt een koffer samengesteld waaarin alles netjes opgeplooid en mooi afgewerkt zit. De klant krijgt vervolgens één week om alles uit te proberen en te passen. Suitcase rekent enkel aan wat niet teruggestuurd wordt.

Een en ander loopt kennelijk biezonder goed. In een gesprek met het financieel weekblad Trends geven De Wit en Wanten aan dat de eerste bestellingen veelal 300 euro bedragen. Dat zou veel meer zijn dan wat in traditionele winkels besteed wordt. Het bedrijf heeft op die manier een snelle start genomen. Alleen is het niet allemaal zo evident. Vooral de banken deden aanvankelijk nogal moeilijk. Bovendien waren er logistieke problemen. De stockage van de kledij was bepaald niet makkelijk. Suitcase diende zelfs verscheidene keren te verhuizen. Vandaag opereert het jonge bedrijfje vanuit de Antwerpse Kammenstraat. Klanten die aarzelen kunnen er overigens ook terecht in een fysieke winkel.

Bij Suitcase beseft men best dat er ook nogal wat concurrentie op de markt is. “Wij proberen die op te vangen door onze persoonlijke service en ons eigen concept,” stellen de stichters ten aanzien van Trends. Het is alvast de bedoeling om het aanbod ook voorzichtig uit te breiden. Met accessoires, parfums, verzorgingsproducten enz.

Suitcase stelt vandaag vijf mensen te werk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.