Nieuws Antwerpen Syrinx zorgt voor licht en sound op het evenement

Syrinx zorgt voor licht en sound op het evenement

Syrinx zorgt voor licht en sound op het evenement

syrinx2013 was ook voor Syrinx een crisisjaar. “Onze omzet daalde voor het eerst in 15 jaar met liefst 20%”, zegt zaakvoerder Patrick Nelen. “In het verleden waren we elk jaar met 20%… gegroeid.” Syrinx is een specialist in geluid en beeld en verzorgt mee events, beurzen, personeelsfeestjes, bedrijfsopeningen, live-optredens, congressen enz.

Het is een snel evoluerende wereld waarin videoprojecties, cameracaptaties, audioregistraties, decorbouw en interieurinrichting centraal staan. Syrinx heeft zich daar als bedrijf perfect ingepast en brengt met zijn knowhow op het vlak van geluid en verlichting een eigen toegevoegde waarde aan.

“Vandaag draaien we weer op volle toeren” zegt Patrick Nelen. “Verleden jaar ging het echt niet zo makkelijk. Nu staat de agendad weer goed vol. De zomer komt er bovendien aan en dan schakelen we doorgaans makkelijk over van allerhande bedrijfsevenementen naar publieksmanifestaties.”

Syrinx biedt zijn klanten een ruime service aan. Dan gaat het niet enkel om het licht en de sound. “Wij assisteren de klanten al vanaf de aanvraag tot toelating om te mogen bouwen tot en met de logistiek,” zegt Glenn Deckers die Patrick Nelen zo’n 12 jaar geleden kwam vervoegen.

Omdat hun specifieke knowhow nog altijd in licht en sound ligt wordt Syrinx uiteraard vooral gecontacteerd om specifiek die opdrachten uit te voeren. Omdat ze in Kalmthout over een speciale tekenkamer beschikken kunnen ze die setting op voorhand programmeren. Daardoor wordt de opbouwtijd voor het event ook fel ingekort en worden de huurkosten voor de locatie uiteraard ook verminderd. Patrick Nelen: “Alle opdrachten kunnen op het vlak van lightsetting en viedo op voorhand opgemaakt worden. De klant kan de visualisatie dan op voorhand op scherm bekijken en eventueel bijsturen. De eerste repetitie op de locatie is dan ook al meteen vaak de generale repetitie.”

Patrick en Glenn garanderen hun klanten dat ze vooraf ook altijd ter plaatse de locatie komen opmeten. Daarna kunnen ze de set-up uittekenen. Hun offertes zijn
daardoor heel erg gedetailleerd. De klant kan zich daardoor ook een perfect beeld vormen van hoe het evenement er zal uitzien.

Bij Syrinx werken vandaag vier mensen. In functie van de evenementen worden uiteraard ook nog vele freelancers ingeschakeld.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.