Nieuws Antwerpen 't Ruimerke staat er binnen het uur

't Ruimerke staat er binnen het uur

't Ruimerke staat er binnen het uur

ruimerkeNeen, op zonnig zomerweer hebben ze het niet zo begrepen bij ’t Ruimerke. Dan stroomt er geen water door de riolen en zijn er ook geen verstoppingen. “Voor ons mag het goed regenen. Dan komen de klachten en kunnen wij aan de slag,” zegt Pierre Rotthier van het ruim- en ontstoppingsbedrijf ’t Ruimerke.

’t Ruimerke uit Boom kent zowat iedereen. De 20 gespecialiseerde oranje camions behoren mee tot het vertrouwde straatbeeld van de regio. De klanten kunnen het bedrijf 24 uur op 24 bereiken. Dringende interventies kunnen zelfs binnen het uur gebeuren. De kostprijs wordt daarbij vooraf meegedeeld, geen verrassingen dus.

Pierre Rotthier heeft een aantal jaren als boekhouder gewerkt bij Carpet Land en bij een inmiddels failliet gegaan ruimbedrijf. Hij leerde er de finesses van de financiële verslaggeving en begreep meteen ook waarom sommige dingen kunnen fout lopen. “Toen het bedrijf in kwestie inderdaad de boeken diende neer te leggen stond ik in 1987 klaar om zelf een eigen ruim- en ontstoppingsbedrijf op te starten. Ik had geld voor twee trucks. ’t Ruimerke is sindsdien onafgebroken blijven doorgroeien.”

Met een omzet van zowat 3 miljoen euro en nu al 30 personeelsleden draait het bedrijf ook nu op volle toeren. Zeker nu de herfst er weer aan komt en de problemen met verstopte riolen en buizen weer zullen toenemen. De zomer is doorgaans een erg stille periode. “Dan doen wij bij voorkeur opdrachten waar we geen prioriteit moeten aan geven. Zo ruimingswerken voor sociale woningen bv.”

Naast het ruimen en reinigen van aal-, sterf- bezink- en vetputten onder hoge druk is het bedrijf ook gespecialiseerd in het leegmaken en reinigen van (kruip)kelders, vijvers en waterputten.

Er is effectief nogal wat concurrentie op de markt maar Pierre Rotthier kan enkel maar zuchten om het gesjoemel waarmee sommige ondernemingen zich van hun opdracht proberen te kwijten. “Wij houden onze reputatie hoog. Als we beloven dat we de volgende dag komen dan zijn we er ook. Met ons professioneel materiaal, onze hogedrukreiniger en ons eigen waterreservoir kunnen we alle klussen aan.” ’t Ruimerke maakt vandaag effectief nogal wat publiciteit. “Naambekendheid is in onze sector heel erg belangrijk,” zegt Pierre Rotthier.

De firma is nog altijd voor 75% in handen van de familie Rotthier. Enkele tijd geleden is een vennoot mee in het kapitaal gestapt.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer