Nieuws Antwerpen Taxi van Deurnese Taximaatschappij komt zo

Taxi van Deurnese Taximaatschappij komt zo

Taxi van Deurnese Taximaatschappij komt zo

deurnedeurneWachten op een taxi kan soms heel vervelend zijn. Zeker als er even haast bij gemoeid is. Je weet veelal niet hoelang de auto nog onderweg zal zijn terwijl je dringend naar de luchthaven moet; Bij de Deurnese Taximaatschappij (DTM) hebben ze dat begrepen. Ze hebben daarome en app gelanceerd waardoor het nu perfect mogelijk om via smartphone of tablet een taxi te bestellen en de auto naderhand te volgen vanaf het punt dat hij vertrokken is. Men kan dan ook perfect zien hoe lang het duurt vooraleer de taxi je bereikt. Volgens gedelegeerd bestuurder Steve Van Avermaet is dit een logische stap in de aanpak van DTM om zijn klantgerichte en kwaliteitsvolle service voortdurend uit te breiden.

De taxi-app is inmiddels in heel Europa bruikbaar. Ondertussen zijn er meer dan 45.000 taxi’s op aangesloten. In Antwerpen, de districten en de randgemeenten Edegem, Kontich, Mortsel, Wijnegem, Borsbeek, Wommelgem, Boechout, Hove, Hemiksem, Aartselaar en Schoten komt men via deze applicatie bij de taxi’s van DTM terecht. Wie elders in Europa of in Brussel bijvoorbeeld via de app een taxi bestelt, komt in contact met een maatschappij ter plaatse. Is op die locatie geen vervoerder gelinkt aan de app, dan ontvangt de klant via zijn smartphone of tablet het telefoonnummer van het dichtst bijzijnde taxibedrijf.

De taxi-app is gratis te downloaden van de startpagina van de website, zegt perscoördinator Lutgard Heyvaerts. Daarnaast is ook een onlinegedeelte voor computer beschikbaar. Op een kaart via Google Maps kan de klant zijn actuele positie aanduiden of handmatig zijn adres ingeven. Bovenaan het scherm krijgt men dan een indicatie van hoe snel een taxi ter plaatse kan zijn. Alle beschikbare taxi’s zijn op dat moment te zien, met daarbij de rating van elk voertuig. Het is ook mogelijk om speciale wensen aan te duiden (o.a. busje gewenst, betaling met creditcard) en een tekstboodschap door te geven aan de chauffeur. Na de rit is het eveneens mogelijk om een eigen beoordeling achter te laten.

Als een taxi effectief wordt besteld, verdwijnen alle andere taxi’s van het scherm en blijft enkel de taxi zichtbaar die naar de klant toekomt. Daarbij telt het aantal minuten van de tijd om de klant op te halen zichtbaar af. Dit gebeurt in realtime en houdt dus rekening met files, waardoor de klant vrij accurate informatie doorkrijgt. De app laat probleemloos toe om op voorhand een taxi te reserveren. Als naast het afhaaladres ook de bestemming wordt ingegeven, krijgt de klant zicht op de geschatte kostprijs, de afstand en de duurtijd van de rit.

Voor wie geen smartphone of tablet maar een gewone gsm gebruikt, heeft DTM ook nog een speciale applicatie achter de hand. Wie belt om een taxi te bestellen, ontvangt nadien automatisch een sms met het wagennummer, het aantal minuten wachttijd en een link waarop de taxi te volgen is. Op dat vlak vervult DTM een echte pioniersrol.

Steve Van Avermaet: “Op onze website vindt men alle links naar de applicaties. De taxi-app voor smartphone en tablet is nu enkele weken met succes in gebruik. Vooral de handige tijdsindicatie biedt heel wat voordelen voor onze klanten. Met name zakenmensen en ondernemers zullen hiervan het nut ondervinden. Als de taxi voor de deur staat, verschijnt bovendien een extra pop-up om dat te melden. Snel, handig, accuraat én klantvriendelijk!”

Ook voor DTM zelf biedt de taxi-app voordelen. Als klanten hiervan gebruik maken, wordt de telefooncentrale op spitsmomenten ’s morgens en ’s avonds minder belast. Hierdoor kunnen de taxi’s sneller en efficiënter ingezet worden. Verspreid over heel Antwerpen heeft DTM in totaal 45 taxi’s klaar staan. Hierbij wordt alles in het werk gesteld om zo min mogelijk lege kilometers te rijden. Naast taxiservice verzorgt DTM ook luchthavenvervoer, shuttlediensten en rolwagenvervoer voor onder meer RVT’s en De Lijn.

DTM is de tweede grootste taximaatschappij van de Antwerpse regio. Het bedrijf kan een beroep doen op zo’n 100 chauffeurs. Wanneer ook de andere diensten van het bedrijf mee verrekend worden zoals vrachtvervoer en luchthaventransporten telt DTM 150 personeelsleden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Stabroek
Stabroek

SRN Group valt in Amerikaanse handen

Het Amerikaanse Subsea Global Solutions, een toonaangevend commercieel duikbedrijf, heeft SRN Group overgenomen. De groep, actief vanuit Stabroek, is gespecialiseerd… Lees meer