Monda Declerq (links) en collega Elisabeht van clearXpers. Foto: RR.

Thalento en ClearXperts komen samen met softwareoplossing in de ‘War for Talent’

AARTSELAAR - Softwarebedrijf Thalento en HR-dienstverlener clearXperts hebben een exclusieve samenwerking afgesloten. Ze bieden voortaan ook een geïntegreerd softwareplatform voor rekrutering aan. “In tijden waarin het rekruteren en ontwikkelen van talent cruciaal is voor de continuïteit van een bedrijf, maakt een efficiënte, datagedreven totaaloplossing het verschil”, zegt Karen Celen van Thalento.

Op de arbeidsmarkt speelt zich een ‘War for Talent’ af, en dat beseft Monda Declercq van clearXperts in Aartselaar maar al te goed. “De afgelopen jaren is er heel veel veranderd in de wereld van werving en selectie. Waar iedereen in onze sector vroeger een vast systeem op basis van kennis en ervaring hanteerde om sollicitanten te beoordelen en in te passen, moet er nu veel meer rekening gehouden worden met de talenten en het potentieel dat ieder individu heeft.”

Hire for attitude and train for skills, zo luidt het devies. Door de schaarste aan ‘witte raven’ wordt er veel minder rekening gehouden met diploma’s en ervaring, maar des te meer met motivatie, leergierigheid en flexibiliteit.”

Persoonlijkheidskenmerken

Net daarom wil clearXperts bij ieder talent de persoonlijkheidskenmerken in kaart brengen. “We willen weten hoe sollicitanten en bestaande medewerkers in elkaar zitten”, vertelt Monda Declercq. “Waar krijgen ze energie van? Waar liggen hun ambities? Welke rol is hen op het lijf geschreven? Kunnen ze op basis van hun persoonlijkheid makkelijk ingepast worden in een nieuwe job of team? Enzovoort.”

Om die gegevens te verwerken, kiest clearXperts voor het softwareplatform van Thalento. “De combinatie tussen de technologische, datagedreven output en de persoonlijke aandacht voor het talent is essentieel om de War for Talent te kunnen winnen.”

Wederzijds vertrouwen

Karen Celen, General Manager van Thalento, is blij dat clearXperts de software van Thalento zal inzetten bij HR-trajecten. “Dat een grote en alom gerespecteerde dienstverlener kiest voor een exclusieve samenwerking met ons, bevestigt dat onze tools de maturiteit, reputatie en het kwaliteitsniveau hebben die je van topproducten mag verwachten.”

De zopas afgesloten overeenkomst laat ook toe dat klanten van Thalento voor de verdere analyse van de data en ondersteuning van de trajecten bij clearXperts terecht kunnen. “Hier in België hadden we tot dusver nog geen vaste partij om in volle vertrouwen onze klanten naar door te verwijzen. Dankzij de overeenkomst met clearXperts kunnen we nu dus wel de geïntegreerde dienstverlening als een totaalpakket aanbieden. Een perfecte tandem, dus. Voor alle partijen, niet in het minst voor onze klanten, is dat een absolute win-winsituatie die het verschil kan maken in de War for Talent!”