Nieuws Antwerpen Tom Van Rooy won Gouden Autosleutelhanger

Tom Van Rooy won Gouden Autosleutelhanger

Tom Van Rooy won Gouden Autosleutelhanger

garageTom Van Rooy van het Technisch Instituut Sint Paulus uit Mol heeft de Gouden Autosleutelhanger 2016 gewonnen. Hij was de beste in de wedstrijd die georganiseerd werd onder de leerlingen van Educam in Lokeren. Zijn school kreeg een Renault Espace toegekend.

De autosector is een van de steunberen onder de economie. Alleen is er geregeld een gebrek aan goede carrossiers en garagisten. In dit opzicht heeft de sectorfederatie Traxio zich mee geëngageerd in Educam, een kennis- en opleidingscentrum dat met een systeem van duaal leren leerlingen vanaf 15 jaar klaar maakt voor de arbeidsmarkt.

Samen met Renault hebben Traxio en Educam de wedstrijd Gouden Sleutelhanger opgezet waarbij technische scholen hun studenten autotechniek in diagnoseproeven laten uitmaken welke leerling de beste is. Tom Van Rooy won in dit opzicht de finale. Hij haalde het daarbij van Isidoor Hellemans (Githo Nijlen), Nic Van Balen (Sint Paulus Mol) en Rik Demeulder (Githo Nijlen). Meer dan 20 scholen uit het technisch en beroepsonderwijs namen samen met de Syntra-opleidingscentra deel aan de wedstrijd.

De prijzenpot bestond uit gevulde gereeedschapskoffers en andere voor mecaniciens onontbeerlijke tools die aangeleverd werden door de sponsors 1,2,3 Autoservice, Auto5, Bosch, Delphi, Diagnose car, Educam, Facom, Gates, Groupauto Belgim, Philips, SKF, Syntra en TAE.

Ondanks de sluiting van Opel Belgium in Antwerpen en Ford Genk blijft de automarkt in dit land een belangrijke factor. Alle partners in de sector die zo’n 10.000 bedrijven telt waaronder de garagisten, de carossiers, de autobouwers zelf en de vele honderden toeleveranciers hebben zich daarom in Educam geëngageerd om de technologische evoluties in de business van dichtbij op te volgen.

In het training center van Lokeren hebben ze daarom in de afgelopen jaren bv. de overstap naar de elektrische aandrijving en de hybride aandrijftechnieken mee beleefd onder het motto ‘levenslang leren en evolueren’. Educam heeft daarnaast ook nog drie plaatselijke opleidingslocaties uitgebouwd in Kontich, Hasselt en Melle. Het centrum stelt vandaag 80 mensen tewerk, onder wie zo’n 60 lesgevers.

Educam werd opgezet binnen de CAO van de autosector waarbij door de bedrijven en de sociale partners financiële middelen toegekend werden voor vorming en opleiding. Een belangrijk besluit want er was een grote vraag naar een degelijke training en opleiding van de personeelsleden die later in de autosector en aanverwanten aan de slag zouden gaan.

Educam werd daartoe uitgerust met alle nodige infrastructuur om de recentste technieken aan te leren.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.