Nieuws Antwerpen Transport Joosen kocht 10 nieuwe DAF's

Transport Joosen kocht 10 nieuwe DAF's

Transport Joosen kocht 10 nieuwe DAF's

joosenTransport Joosen uit Antwerpen heeft 10 nieuwe trucks DAF XF 6×2 Euro 6 aangekocht. Eerder werden ook al enkele DAF’s bijgekocht. Transport Joosen heeft vandaag meer dan 100 vrachtwagens op de baan. “Wij rijden evenwel ook met nog enkele andere merken. Scania, Mercedes, Iveco. Maar inderdaad, DAF daar zijn we heel tevreden over,” zegt zaakvoerder Kurt Joosen.

Transport Joosen is klant bij DAF-dealer TTA in Antwerpen. “Wij zijn vooral heel tevreden over de optimale service die wij bij DAF krijgen. Bovendien hadden wij ons ertoe geëngageerd om te investeren in de veiligheid van onze chauffeurs en van de andere weggebruikers. Het ruime aanbod aan veiligheidsuitrusting dat DAF ons bood overtuigde ons: de Super Space Cab, de Lane Departure Warning, ACC met Advance Emergency Braking System, VSC en AT ADR-attest. Bovendien zijn de trekkers uitgerust met DPA, dat de chauffeurs tips geeft om nog zuiniger te rijden.”

Het Antwerpse transportbedrijf werd destijds opgezet in 1994 en groeide vanuit Brecht als familiebedrijf snel uit tot een gerespecteerde groep met vandaag liefst 120 personeelsleden. Naast de 100 trucks behoren ook 300 opleggers tot de vloot. “Wij doen vooral aan containervervoer. Wij hebben er de laatste jaren weliswaar ook conventioneel vervoer bijgenomen maar wij moeten het vooral hebben van zeecontainers.”

Het gaat er vandaag niet makkelijk aan toe in de transportsector? “Dat is het minste wat je kunt zeggen. Het is ongelooflijk hard knokken. Wij overleven vandaag wel maar het kan echt wel beter. Wij investeren evenwel onafgebroken in nieuw materieel, zoeken nieuwe klanten op. Wij rijden voor 80% voor expediteurs.”

Transport Joosen tekent maandelijks voor een omzet van zowat 1,6 miljoen euro.

Tot de groep behoren ook de Antwerp Truck Parking in de haven van Antwerpen, de Eurotrans Container Hub en Eurotranscon.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.