Nieuws Antwerpen Transporteur Norbert Dentressangle verankerd in Antwerpen

Transporteur Norbert Dentressangle verankerd in Antwerpen

Transporteur Norbert Dentressangle verankerd in Antwerpen

norbertDe logistieke tak van de Antwerpse Nova Natie is eind 2012 overgenomen door het transportbedrijf Norbert Dentressangle Logistics. De activiteiten op het vlak van temperatuurgecontroleerde goederen zijn inmiddels geïntegreerd binnen de groep. De haven van Antwerpen functioneert voor de groep sindsdien als een consolidatieplatform om internationale goederenstromen te behandelen.

Operationeel directeur Bram Blondé van Norbert Dentressangle Logistics Belgium is best trots op de doelgerichte inschakeling van de Antwerpse site. In een ruim gesprek met het blad Ondernemers van de Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland tekent hij het perspectief uit waarbinnen de transportgroep de overname deed. Het ging er volgens hem om “de klanten voortaan een totale end-to-end oplossing te kunnen aanbieden inzake koellogistiek. Omdat wij als bedrijf alle schakels van deze supply chain in eigen beheer hebben kunnen we hem ook efficiënter maken.”

Bram Blondé geeft in dit opzicht aan dat zijn bedrijf als transportonderneming actief is op verschillende deelvlakken. Zo zorgt de eigen expeditie- en douane-afdeling voor de controle op de goederenstromen van de wereldwijde leveranciers. De opslag in gespecialiseerde koel- en diepvriesmagazijnen gebeurt onder temperaturen die permanent gemonitored worden en op het moment dat de transporten kunnen uitrijden staan speciale trucks klaar die de kwaliteit van gekoelde en diepvriesgoederen op trajecten doorheen heel Europa kunnen garanderen.

De overname van de logistieke activiteiten van de Nova Natie was in dit opzicht goed gepland omdat Antwerpen als haven geografisch perfect aansluit op bestaande goederenstromen naar het zuiden. “Daarnaast zorgen de reputatie, de ervaring en de efficiëncy van iedereen die in de haven werkt voor een vlotte afhandeling van de goederen, wat uiteraard cruciaal is in de koellogistiek.” Ook de samenwerking met het Federaal Voedselagentschap en de Belgische douane is optimaal in die mate dat de snelle logistiek erdoor gegarandeerd blijft.

Norbert Dentressangle Logistics Belgium (NDLB) tekende in 2013 voor een omzet van zowat 31 miljoen euro. Het bedrijf stelt met zijn 40 trekkers en 150 opleggers pakweg 200 mensen tewerk. NDLB beschikt in Antwerpen over een koelmagazijn en een diepvriesmagazijn.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.