Nieuws Antwerpen Transporteurs zien geen heropleving

Transporteurs zien geen heropleving

Transporteurs zien geen heropleving

trucksDe activiteit in het Belgische goederenvervoer over de weg blijft ondermaats. De nationale vervoeractiviteit is met -1,3% vertraagd en op internationaal vlak is een lichte daling van -0,4% opgetekend. In alle regio’s van het land blijven de transporteurs vooral lijden onder de “hoge Belgische loonkosten en de mobiliteitsproblematiek.”

Volgens het Instituut Wegtransport en Logistiek België (ITLB) staat de economische conjunctuur in de transportsector ook tijdens het tweede kwartaal nog steeds onder druk. De economie lijkt opnieuw stil te vallen. In België is het bbp met amper +0,1% gegroeid, in de Eurozone met de 28 registreerde men een nipte groei maar in de kern van de Eurozone werd een nulgroei vastgesteld.

Uit de enquête van de ITLB blijkt dat de uitbesteding van opdrachten naar derden toe is gedaald met -0,3% in het nationaal vervoer en met -2,3% in het internationaal vervoer.

Volgens de meeste transportbedrijven is zowel de kostprijs als de vrachtprijs niet veranderd ten opzichte van voorgaand kwartaal.

18,9% van de bedrijven heeft met liquiditeitsmoeilijkheden te kampen. Dit is wat meer dan in voorgaand kwartaal (17,1%), maar het blijft onder het niveau van hetzelfde kwartaal in voorgaand jaar.

Positief is dat er weer meer wordt geïnvesteerd. Wel gaat het vooral om vervangingsinvesteringen, vooral in trucks.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.