Nieuws Antwerpen Twee awards voor Zoo Antwerpen Planckendael

Twee awards voor Zoo Antwerpen Planckendael

Twee awards voor Zoo Antwerpen Planckendael

antilope19 Antwerpse bedrijven zijn bekroond met een Charter voor Maatschappelijk Ondernemen (MVO) of een Milieucharter. KMDA – Zoo Antwerpen/Planckendael kreeg er naast een MVO-charter ook nog een Community Award bovenop als teken van waardering voor de acties gericht op maatschappelijk kwetsbare jongeren.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt alsmaar meer begrepen als een allesomvattend proces, waarbij voor de uitdagingen van de toekomst oplossingen worden uitgedacht én uitgewerkt. “Sommige bedrijven hebben gezocht hoe maatschappelijk verantwoord ondernemen meer geïntegreerd kon worden in hun volledige bedrijfsvoering. U hebt aangetoond dat in de onderling verbonden economie die vandaag bestaat, winstgevendheid en duurzaamheid van het bedrijfsleven op lange termijn direct gerelateerd zijn aan integratie van ecologisch beleid, sociaal beleid en behoorlijk bestuur”, zei voorzitter John Alpaerts van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen bij de plechtige uitreiking van de charters in Mechelen.

Voor de acties die ze rond de drie MVO-pijlers People, Planet en Profit ontwikkelden, kregen zestien van hen door algemeen directeur Frédéric Achten van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen het MVO-charter overhandigd. Drie bedrijven kregen het Milieucharter, als beloning voor hun volbrachte initiatieven specifiek gericht op de pijler Planet.

Eén van de lichtende voorbeelden is alleszins KMDA – Zoo Antwerpen/Planckendael, dat naast het MVO-charter ook de eerste Community Award in de wacht sleepte. De Community Award is in het leven geroepen door het Fonds Ivens-Boons, beheerd door de Koning Boudewijnstichting. Dat verleent steun aan maatschappelijk kwetsbare of langdurig zieke kinderen en jongeren, om hen voor leerachterstand te behoeden. Met de award wil het fonds zijn waardering onderstrepen voor laureaten van het MVO-charter, die ook in die zin nuttige inspanningen leveren. “Als bedrijven geen personeel meer vinden, zal dat enorme problemen voor onze toekomst op economisch vlak opleveren”, onderstreept Willy Ivens, samen met zijn echtgenote grondlegger van het Fonds Ivens-Boons.

Vijftien laureaten van het MVO-charter namen afgelopen jaar in totaal 31 initiatieven, die voor de toewijzing van de Community Award in aanmerking konden worden genomen. “Winnaar KMDA – Zoo Antwerpen speelt op uiteenlopende manieren in op de doelstellingen van het fonds”, verklaart voorzitter Carl Schockaert van het Fonds Ivens-Boons de keuze. “Het richt zich bij werkplekleren bijzonder naar kwetsbare jongeren, tracht het op diverse wijze het educatieve karakter van zijn parken te verhogen en is er bijzondere aandacht voor het ontwikkelen en aanbieden van speelzones en –toestellen die eveneens voor andersvalide kinderen toegankelijk zijn.” Het Fonds Ivens-Boons geeft nog een extra prijs aan twee leerkrachten, omdat zij intens hebben meegewerkt aan twee Community Award punten van het bedrijf Harzé J. – Van Est uit Herentals.

De winnaars van het MVO-charter 2014-2015:
* Alcatel-Lucent Bell (Antwerpen)
* Amival Turnhout)
* BelOrta (Sint-Katelijne-Waver)
* Continental Automotive Benelux (Mechelen)
* Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen
* Groep van Roey (Turnhout)
* Harzé J. – Van Est (Herentals)
* Impextraco (Heist-op-den-Berg)
* KMDA – Zoo Antwerpen
* ODTH site (Rumst)
* ODTH (Willebroek)
* A. Schulman Plastics Bornem)
* Van Dievel Transport (Mechelen)
* Veiling Hoogstraten
* Vink (Herentals)

Het Milieucharter 2014-2015:
* Antwerp Bulk Cleaning
* Katoen Natie (Antwerpen)
* Drukkerij De Bie (Duffel)
* Independent Belgian Refinery (Antwerpen)

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.