Nieuws Antwerpen Twee nieuwe projecten vanuit interreg Vlaanderen.

Twee nieuwe projecten vanuit interreg Vlaanderen.

Twee nieuwe projecten vanuit interreg Vlaanderen.

interregInterreg Vlaanderen-Nederland, dat onderdeel is van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, subsidieert grensverschrijdende projecten die bijdragen tot slimme en ecologische groei. Zo is deze keer onder meer ‘SYN-ERGIE’ in de prijzen gevallen. ‘SYN-ENERGIE  richt haar pijlen op het verbeteren van goederentransport op de drukke as West-Vlaanderen-Antwerpen-Limburg (NL).

Interreg keurde reeds 32 projecten goed waarmee in totaal 82.9 miljoen euro vanuit het EFRO, het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkelingsfonds werd geïnvesteerd in de grensregio. Momenteel staat een oproep voor nieuwe projecten opengesteld tot en met 13 januari 2017.

 

Transport en logistiek vormen belangrijke motoren van de economie in de Vlaams-Nederlandse grensregio. Wegtransport neemt hiervan het grootste deel in, waardoor de impact van de sector op het milieu groot is aangezien deze nog steeds voor 97% afhankelijk is  van fossiele brandstoffen. ‘SYN-ERGIE’ wil een volgende stap zetten in de ontwikkeling richting duurzaam goederentransport tussen het oosten en het westen van de grensregio, namelijk de as West-Vlaanderen-Antwerpen-Limburg (NL).

‘Oost-West Poort’ uit Interreg IV zette de eerste stappen naar een beter goederentransport en toonde aan dat samenwerking tussen bedrijf en transporteur resulteert in efficiënter wegtransport met een hogere beladingsgraad, betere prijsvoorwaarden en een betere service. ‘SYN-ERGIE’ bouwt verder op deze resultaten en legt vooral de nadruk op het optimaliseren van de beladingsgraad.  Zo krijgt de markt de nodige duw in de rug om een concurrentieel transportaanbod via spoor, en binnenvaart te realiseren. Verladers, logistieke dienstverleners en terminaloperatoren worden verder samengebracht.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.