Nieuws Antwerpen Tweedehands kerstcadeaus populairder dan ooit tevoren

Tweedehands kerstcadeaus populairder dan ooit tevoren

Tweedehands kerstcadeaus populairder dan ooit tevoren

trocBijna een derde van de Belgen (32,4%) of bijna 1 op 3 overweegt dit jaar één of meerdere tweedehandscadeaus onder de kerstboom te leggen. Dit blijkt uit een online onderzoek dat de grootste zoekertjessite van België 2dehands.be en tweedehandsketen Troc.com bij 1 000 Belgen tussen 28 november en 9 december 2016 lieten uitvoeren door iVOX. Het onderzoek is representatief op taal, leeftijd, geslacht en diploma. De maximale foutenmarge bedraagt 3,02%.

Datzelfde onderzoek toont ook aan dat 39,3% van de Belgen blij zou zijn met een tweedehands cadeau. De vraag ernaar is de afgelopen jaren met meer dan 15% toegenomen.

“We denken met zijn allen steeds vaker tweedehands. Vooraleer we een nieuw product aanschaffen, checken we eerst even of we het niet voor een prijsje op 2dehands.be op de kop kunnen tikken. Niet alleen gebruikte producten veranderen via ons platform van eigenaar; in meer dan een vijfde van de gevallen gaat het om nieuwe producten. Dit gegeven is voor meer dan de helft van de ondervraagden (53,5%) een belangrijke reden om op de tweedehandsmarkt op zoek te gaan naar een geschenk,” aldus Petra Baeck, woordvoerster 2dehands.be.

Pierre Boseret, algemeen directeur Troc.com België stelt: “Belgen zijn niet vies van een ‘gebruikt’ cadeau. In de weken voor de feestdagen vullen onze 28 winkels zich met koopjesjagers. Het feit dat de producten meestal goedkoper zijn (49,6%) speelt zeker mee, maar het ecologische aspect of ‘een tweede leven geven aan een product’ (32,4%) vinden Belgen ook belangrijk. 25,9% wil er dan weer origineel mee uit de hoek te komen.”

Toch willen 6 op 10 Belgen (60,7%) liever geen pakje met een tweedehands product openen op kerstavond. Vooral omdat ze het niet prettig vinden dat de producten al gebruikt werden’ (49,7%), of omdat ze liever een nieuw cadeau krijgen’ (39,6%), of ze niet weten waar de producten vandaan komen (39,5%).

Op de topper na, zijn er in de verlanglijstjes van mannen en vrouwen opmerkelijke verschillen waar te nemen .
Top 5 populairste tweedehands cadeaus voor mannen:
1.     Boeken en strips (51,3%)
2.     Multimedia en elektronica (35%)
3.     Cd’s en vinyl platen (28,3%)
4.     Tuin- en doe-het-zelfartikelen (25,9%)
5.     Games (22,5%)

Top 5 populairste tweedehands cadeaus voor vrouwen:
1.     Boeken en strips (48,1%)
2.     Decoratie-artikelen (47,3%)
3.     Kunst & antiek (29,4%)
4.     Juwelen en horloges (29,3%)
5.     Kleding (28,4%)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.