Nieuws Antwerpen Uitgeverij Van In breidt digitaal leerplatform fors uit

Uitgeverij Van In breidt digitaal leerplatform fors uit

Uitgeverij Van In breidt digitaal leerplatform fors uit

didditOnline leren zit fors in de lift en uitgeverij VAN IN, gespecialiseerd in leermateriaal voor scholen, heeft die trein niet gemist. Met het nieuwe schooljaar voor de deur breidt diddit, het online leerplatform van uitgeverij VAN IN voor het secundair onderwijs, fors uit. Naast bijkomend eigen materiaal zal VAN IN ook methodes van overnamepartner uitgeverij De Boeck integreren in diddit, dat het gezamenlijke platform voor VAN IN en De Boeck wordt. Het gaat over de digitale lespaketten van het systeem ‘360 De Boeck’ en omvat materiaal voor de vakken Frans, Nederlands, economie en handel, natuurwetenschappen en socio-economische initiatie. Diddid is het grootste leerplatform voor het secundair onderwijs. De uitgeverij verwacht dat door de uitbreiding het aantal gebruikers zal verdubbelen. 

Tot nu toe werden al 2.400 oefeningen en 2.700 items lesmateriaal van ‘360 De Boeck’ overgeplaatst naar diddit.

Een jaar na zijn lancering wordt diddit al gebruikt door 54 procent van de scholen in Vlaanderen. Dat betekent dat vorig schooljaar al 36.000 leerlingen en leerkrachten gebruik maakten van het systeem.

Die cijfers zullen volgend schooljaar ongetwijfeld nog stijgen. VAN IN zal immers een grote bijkomende hoeveelheid educatief materiaal ontsluiten via diddit. “We zullen op alle vlakken voortbouwen op onze lancering van vorig jaar”, zegt Nathalie Briessinck, uitgeefmanager van VAN IN.  We verwachten dat het aantal gebruikers van diddit zo zal verdubbelen.

Door in te loggen via diddit.be krijgen scholieren toegang tot oefeningen die ze op hun tablet of computer kunnen maken. Het systeem maakt ook differentiatie in het secundair haalbaar. De leerkracht kan daarbij specifieke oefeningen selecteren voor een hele klas, een bepaalde groep leerlingen of individuele scholieren.

Nu al werkt 80 procent van de leerlingen in het lager onderwijs met bingel, het online leerplatform van VAN IN voor de lagere school. Scholieren kunnen daar in het secundair nu nog meer op voortbouwen met diddit.

VAN IN, opgericht in 1833, telt 127 medewerkers en is gevestigd in Wommelgem en Louvain-La-Neuve. VAN IN maakt deel uit van de internationale Sanoma Learning groep.

Voor meer informatie: http://www.vanin.be

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.