Nieuws Antwerpen Unizo en Vlaio hebben 50.000 euro over voor innovatieve ideeën

Unizo en Vlaio hebben 50.000 euro over voor innovatieve ideeën

Unizo en Vlaio hebben 50.000 euro over voor innovatieve ideeën

In samenwerking met het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) zoekt Unizo provincie Antwerpen naar 10 ondernemers met een innovatief idee. Zij maken kans op een premie van 50.000 euro die hen moet helpen het concept uit te werken. “Voor ambitieuze starters is dit een enorme duw in de rug in de ontwikkeling van hun ondernemerschap en onderneming”, zegt Carl Van Dyck, directeur Unizo provincie Antwerpen.

Het initiatief gaat uit van de Vlaamse regering. Die wil meer starters overtuigen om grensverleggend te zijn. In provincie Antwerpen wordt op zoek gegaan naar 10 ondernemers. Unizo zal hen begeleiden met een pitch om de premie van 50.000 euro binnen te halen.

“Hiermee geeft de Vlaamse overheid een sterk signaal”, zegt Carl Van Dyck. “Met dat bedrag kunnen ambitieuze starters met een sterke focus op groei écht wel een volgende stap zetten in de ontwikkeling van hun ondernemerschap en onderneming.”

Start-ups en bedrijven die snel willen groeien én binnen de vijf jaar een tewerkstelling van minstens 5 medewerkers beogen, kunnen deelnemen. Ook gevestigde ondernemers maken met hun innovatief idee kans op de premie. “De bedoeling is dat de kandidaat-ondernemers echte pioniers zijn in hun branche.”

Een aanrader

Wie de premie wint, treedt in de voetsporen van Sebastiaan Theuns van PathoSense. Hij was vorig jaar één van de gelukkige winnaars met zijn platform waarmee dierenartsen veel sneller en bredere diagnoses van infecties kunnen stellen.

“Jonge starters hebben vaak weinig tijd omdat ze moeten bezig zijn met het aantrekken van klanten en tegelijk een startende business moeten organiseren. Deze procedure vereiste weinig administratieve belasting en is duidelijk. Ook de praktische begeleiding door experten van VLAIO en Unizo is een sterke troef. Een aanrader voor elke ambitieuze, innovatieve startup”, vertelt hij.

Inschrijven kan door een mailt te sturen naar veerle.boon@unizo.be.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.