Nieuws Antwerpen Van Gansewinkel wordt verkocht

Van Gansewinkel wordt verkocht

Van Gansewinkel wordt verkocht

gansewinkelAfvalverwerker Van Gansewinkel staat te koop. De eigenaars, twee private equity maatschappijen hebben Crédit Suisse het dossier in handen gegeven. Van Gansewinkel runt zo’n 15 sites in België. Daaronder ook vestigingen in Antwerpen, Puurs, Turnhout en Merksplas.

CVC en KKR, de twee investeringsmaatschappijen die enkele jaren geleden 2,2 miljard euro op tafel legden voor Van Gansewinkel hebben al die tijd niet veel rendement uit hun project gehaald. De groep met activiteiten in Polen, Tsjechië, Frankrijk en Duitsland leed zwaar onder de neergaande conjunctuur. Dit neemt niet weg dat Van Gansewinkel zich toch kon opwerken tot de nummer één in de afvalverwerking in de Benelux.

Met een verlies van 9 miljoen euro op een omzet van 1,002 miljard euro over het boekjaar 2013 is het nu kennelijk welletjes geweest. De groep staat effectief te koop.

Voor de 5800 werknemers breken spannende tijden aan. Van Gansewinkel is trouwens niet enkel actief als afvalverwerker. Het concern doet ook aan recycling en verhandelt grondstoffen.

In de Benelux haalt Van Gansewinkel de afval op bij liefst 120.000 bedrijven. Het bedrijf is de gepriviligieerde partner voor de ophaling van huisvuil in tientallen gemeentes. In België, Nederland en Luxemburg rijden liefst 1000 vrachtauto’s van de groep.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.