Nieuws Antwerpen Van Moer Logistics viert 25 jaar

Van Moer Logistics viert 25 jaar

Van Moer Logistics viert 25 jaar

notermanMet een feestelijk opgezet evenement heeft de logistieke dienstverlener, de Van Moer Group uit Zwijndrecht donderdagavond zijn 25-jarig bestaan gevierd. Het transportbedrijfje/eenmanszaak van destijds groeide daarbij uit tot een volledig geïntegreerde groep die onverminderd verdere expansieplannen en een doelgerichte diversificatiestrategie uittekent. Oprichter Jo Van Moer en ceo Eric Noterman namen bij de feestelijkheden de honneurs waar. Onder de aanwezige gasten waren de Antwerpse havenschepen Marc Van Peel en de burgemeester van Beveren-Waas, Marc Van de Vijver.

Jo Van Moer begon in 1990 samen met zijn partner Anne Verstraeten als zelfstandig chauffeur maar zag al snel in dat er met zuiver transport maar weinig te verdienen viel. Het ging erom dat transport vandaag opengetrokken moet worden tot heuse logistieke systemen.  In die mate dat ook Van Moer als transportbedrijf in de loop van de jaren systematisch omgebouwd werd tot een heuse logistieke dienstverlener.  Heel opmerkelijk: naar aanleiding van de feestelijkheden werd de historische bedrijfsnaam van toen, Van Moer Transport omgebouwd tot Van Moer Logistics.

Om die structurele ombouw te ondersteunen haalde Jo Van Moer enkele jaren geleden Eric Noterman weg bij DP World België. Noterman was het erom te doen de groep te professionaliseren en te structureren. Vandaag is het bedrijf als logistieke dienstverlener actief in de havens van Antwerpen en Gent.  De groep runt in  de Waaslandhaven op twee sites in Zwijndrecht en Kallo (2)  een indrukwekkend magazijnencomplex. Dat wordt binnenkort nog verder uitgebreid. Het bedrijf speelt daarmee in op de toenemende containerisatie op de Linkeroever.  In Gent heeft Van Moer een eerste magazijn voor bulkgoederen en palletproducten geopend aan de Skaldenstraat.  Ook daar komen op termijn nog uitbreidingen. In Vilvoorde is Van Moer actief met een containerterminal, in Hoboken wordt een project uitgebouwd waarmee containers voor Umicore met binnenschepen zullen vervoerd worden. Vanuit Zellik werkt het bedrijf voor de supermarktketen Delhaize.

Het eenmansbedrijf van toen is op die manier uitgegroeid tot een groep met een geconsolideerde omzet van 87 miljoen euro en liefst 560 werknemers. Roemenië fungeert als een sterke hub in Oost-Europa, in Brazilië zijn de eerste initiatieven genomen. Jof Van Moer en zijn echtgenote hebben overigens nog altijd 96% van het ondernemingskapitaal in handen.

Jo Van Moer en Eric Noterman steken niet weg dat er in de komende maanden ongetwijfeld nog een aantal nieuwe initiatieven zullen genomen worden. Het komt allicht tot enkele overnames die de omzetcijfers verder moeten opvoeren. Vandaag realiseert het bedrijf een groei van zowat 8%, minder dan in het verleden. Maar daar komt eerlang beslist weer verandering in. Het objectief ligt voor het jaar 2020 op 200 miljoen euro.

De groeikracht van het familiebedrijf is voor de toekomst gebouwd op een doelgerichte diversificatiestrategie. Het logistieke bedrijf oriënteert zich daarbij vooral naar de chemie, de voeding en de droge bulk. De pakweg 600 gasten op de verjaardagsparty zullen het geweten hebben: Van Moer Logistics is de “bridge to the future” overgestapt.

Foto: Jo Van Moer (rechts) en Eric Noterman.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.