Nieuws Antwerpen Van Mossel accelereert in Belgische automotive landschap

Van Mossel accelereert in Belgische automotive landschap

Van Mossel accelereert in Belgische automotive landschap

Het verhaal van Van Mossel start in 1949 met een Volkswagen-concessie in Waalwijk, vlakbij de Efteling. Maar de echte rollercoaster laat op zich wachten tot 1984 wanneer Erik Berkhof – huidig algemeen directeur – als stagiair bij het bedrijf van start ging en het vier jaar later overnam. De rest is geschiedenis. Sinds 2019 maakt Van Mossel, met hoofdzetel in Antwerpen, ook in ons land een flinke opmars.

Vandaag is Van Mossel Automotive Groep actief in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg met meer dan 4.500 medewerkers. Van Mossel telt in totaal 295 voordeuren, met 230 concessies en 37 carrosserieën, 23 leasebedrijven en 5 overkoepelende dienstbedrijven. Met een verwachte omzet van 3,4 miljard euro maakt dat van de groep de grootste automotive speler in de Benelux.

Belgische opmars

Ook in ons land is de groei frappant. Terwijl in 2018 nog een omzet van 200 miljoen euro met een honderdtal werknemers werd gedraaid, wordt de prognose voor 2021 gericht op 1,3 miljard euro met zo’n 1.300 medewerkers. De belangrijkste strategie daarbij is om zo dicht mogelijk bij de klanten te staan.

“In januari 2019 heeft Van Mossel met GMAN en Groep Bruyninx de eerste Belgische dealergroepen overgenomen. Intussen zijn er nog een heleboel overnames geweest waardoor we een stevige voet aan grond hebben in de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg”, vertelt Koen Claesen, ceo van Van Mossel Automotive Groep Belux. “We willen echter in iedere belangrijke stad een dealer hebben, in de buurt van die stad een carrosserie en in de wijdere omgeving ook een leasingmaatschappij.”

Ook in Oost- en West-Vlaanderen wil Van Mossel die blinde vlekken nog dichten. De recente joint venture met familiebedrijf Devos-Capoen, dat vestigingen in Kortrijk, Kuurne, Menen en Roeselare heeft, is dus een stap in de goede richting. Van Mossel breidt zo ook haar merkenportefeuille uit van 22 naar 24 met toevoeging van Renault en Dacia.

Mobiliteit voor iedereen

Op deze manier wil Van Mossel klanten op alle vlakken ontzorgen. Van aankoop en diverse leasingmogelijkheden tot verzekeringen en financieringen. Ook fietslease zit daarbij. Met een wagenpark van circa 90.000 voertuigen behoort International Car Lease Holding van Van Mossel zelfs tot de top 3 van leasemaatschappijen van Nederland en België. Een leasevloot die ook het aanbod occasiewagens jaarlijks versterkt, wat bij particulieren sterk aan populariteit blijft winnen.

“In Q3 ambiëren we om Van Mossel laadpalen op de markt te krijgen. Elektrificatie zet zich significant door en wij geloven in dat verhaal. Ook hier willen wij onze klanten binnenkort dus ontzorgen”, besluit Koen.

Van Mossel Automotive Groep behoort tot één van de grootste automotive bedrijven in België als verdeler van 24 verschillende merken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.