Van Mossel wordt dealer van Mercedes-Benz Trucks in Antwerpen

Van Mossel Automotive Groep, met Belgisch hoofdkantoor in Antwerpen, en Mercedes-Benz hebben een overeenkomst bereikt inzake de verkoop en service van Mercedes-Benz Trucks in Antwerpen. Met deze uitbreiding wil de Van Mossel Automotive Groep haar ambities om te groeien op de Belgische markt verderzetten. Sinds begin dit jaar is Van Mossel Automotive Groep ook trotse partner van Made in Antwerpen.

De Van Mossel Automotive Groep is in ruim 70 jaar tijd uitgegroeid tot een topspeler binnen de automotivesector.

“Het toevoegen van Mercedes-Benz Trucks is een belangrijke strategische aanvulling. Waar we voordien enkel personen- en bestelwagens van Mercedes-Benz konden aanbieden, zullen we binnenkort dus ook actief zijn op het vlak van trucks. Vanaf heden openen we een nieuwe vestiging Mercedes-Benz Trucks in Deurne”, zegt Eric Berkhof, algemeen directeur bij Van Mossel Automotive Groep.

Begin 2019 startte Van Mossel het overnameoffensief van dealerbedrijven met de dealergroepen GMAN uit de regio Antwerpen en het Limburgse Bruyninx. Sindsdien zette het bedrijf met een reeks van overnames meer en meer voet aan grond in België. Recent was het met de overname van de dealergroepen Fidenco in België en Autopolis in Luxemburg ook nog verantwoordelijk voor de grootste dealerovername sinds 2017.

In totaal telt Van Mossel Automotive groep ruim 250 vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. Met ruim 4.600 medewerkers realiseert de groep een omzet van circa 3,5 miljard euro op jaarbasis.