Nieuws Antwerpen Van Oirschot neemt failliet Domotherm over

Van Oirschot neemt failliet Domotherm over

Van Oirschot neemt failliet Domotherm over

centraleDe groothandel in ventilatie- en verwarmingsmateriaal Van Oirschot uit Wijnegem heeft de failliete sectorgenoot Domotherm/Domotech overgenomen. Van Oirschot kan op die manier zijn netwerk verder uitbreiden. Als familiaal bedrijf heeft Van Oirschot een toonaangevende marktpositie ingenomen in een sterk gespecialiseerde omgeving.

Domotherm/Domotech werd eerder deze maand failliet verklaard. Van Oirschot heeft van die opportuniteit gebruik gemaakt om de vestigingen van de groep in Wommelgem en Gosselies alsook het handelsfonds over te nemen. De bedrijven zullen op termijn helemaal geïntegreerd worden in de groep. Zaakvoerder Koen Vercammen zal de vestigingen van Domotherm overigens verder aansturen en de de overgang naar Van Oirschot begeleiden. Het gaat in dit opzicht ook om de verdere groeistrategie van het bedrijf in Wallonië.

Van Oirschot heeft zijn expansie vooral gebouwd op snelheid, flexibiliteit en klantgerichtheid. Klanten die voor 17 u ventilatie- of verwarmingsmateriaal bestelden kregen hun waren de volgende dag al besteld. De Antwerpse groothandel rekende daarbij op de inzet van zijn distributiecentrum in Herentals en van zijn zeven filialen in heel Vlaanderen (Herentals, Lokeren, Wilsele, Sint Katelijne Waver, Bilzen, Houthalen en Aartselaar). Door de activiteiten van Domotherm/Domotech op te nemen in de groep hoopt Van Oirschot die groei nog te versnellen.

“Het is onze ambitie om binnen de vijf jaar over een dicht nationaal netwerk van servicepunten te kunnen beschikken”, zegt ceo Sven Machielsen. “Met zowel een grote beschikbaarheid aan materiaal als een hoge reactiesnelheid willen we het verschil maken. Vanuit ons nieuwe filiaal in Wommelgem zullen we vanaf nu ook de radiatoren Quinn verdelen over het hele land. Het filiaal in Gosselies wordt onze toegangspoort naar Wallonië.”

Van Oirschot levert als groothandel aan professionele installateurs in heel Vlaanderen. Het bedrijf werkte verleden jaar een omzet bijeen van 58 miljoen euro en stelt 90 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.